Preminula legenda Sirakjuza

Izvor: MVP.rs, 20.Apr.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula legenda Sirakjuza

Opaka bolest je dobila bitku protiv čoveka koji je promenio istoriju Oranža.

Još jedan velikan američke koledž košarke je napustio ovaj svet. Nakon što mu je prošle godine dijagnostikovan tumor na mozgu imao je operaciju, ali nije uspeo da pobedi opaku bolest. Dvejn Alonzo "Prl" Vašington je preminuo u 52. godini.

Vašington je rođen u Bruklinu 6. januara 1964. godine. Bio je srednjoškolski fenomen na poziciji plejmejkera i najbolje rangirani košarkaš >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << u državi 1983. godine. Ponude su stizale sa svih strana, a on je odabrao Sirakjuz i Džima Behajma. Taj potez je promenio istoriju Sirakjuza i ovu školu izdigao na viši nivo.

"Ne mogu da vam opišem koliko je to bilo značajno za našu školu", napisao je u svojoj knjizi Behajm i dodao: "Od programa koji je košarkaše regrutovao uglavnom na Istoku postali smo škola u koju su želeli da dođu igrači iz čitave države".

Za tri godine, koliko je nosio dres Oranža, Vašington je tokom svake sezone bio najbolji asistent i kradljivac lopti u ekipi. Sirakjuz je 2. marta 1996. godine povukao dres sa brojem 31 u čast Dvejna Vašingtona, koji je nadimak Prl zaradio zbog poređenja sa Erlom Monroom.

Prl je na Draftu 1986. godine izabran sa 13. pozicije od strane Nju Džersija. Za Netse je odigrao dve sezone i jednu u dresu Majamija. Za tri sezone u NBA ligi prosečno je beležio 8.6 poena. Od 1989. do 1991. godine je igrao u nižim američkim ligama.

(foto: Syracuse)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.