Premijerni pol Kračloua u Asenu

Izvor: B92, 28.Jun.2013, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerni pol Kračloua u Asenu

Vozač Jamahe Teh 3 Kal Kračlou osvojio je pol poziciju pred sedmu trku sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Veliku nagradu Holandije.

Kračlou je na stazi "Asen" došao do prve pol pozicije u karijeru, krugom u vremenu od 1:34.398 minuta.

Britancu će se u prvom redu na startu trke, u subotu od 15 časova, pridružiti Mark Markes na Repsol Hondi i vozač LCR Honde Štefan Bradl.

Kvalifikacije u Asenu verovatno su najuzbudljivije od početka ove sezone, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a osvajača pol pozicije dobili smo tek u poslednjim trenucima. Samo šest minuta pre kraja izgledalo je da će vozač Repsol Honde Dani Pedrosa osvojiti pol poziciju, ali je Španac potom izleteo sa staze, a iako je uspeo da se vrati u boks, nije ponovo izlazio.

Tokom kvalifikacija bilo je primetno i odsustvo Horhea Lorenca, koji je doživeo prelom ključne kosti na treningu u četvrtak, ali uprkos tome i dalje postoji mogućnost da se nađe na startu trke u Holandiji.

U odsustvu Pedrose i Lorenca ljubitelji motociklizma uživali su u neverovatnoj borbi za pol poziciju. Prvo je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi došao na čelo, brzo ga je pomerio Bradl, da bi u poslednjim trenucima prvo Markes, a potom Kračlou ostvarili najbolja vremena. ’Doktor’ je tako pomeren na četvrto mesto, što je ipak njegov najbolji rezultat u kvalifikacijama, a sledili su ga Pedrosa, Bredli Smit na drugoj Jamahi ekipe Teh 3, i Aleš Espargaro, najbrži među vozačima na CRT mašinama. Prvu desetoricu kompletirali su Alvaro Bautista na Gresini Hondi, Randi de Punije i vozač Dukatija Niki Hejden.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.