Prelazni rok sa superligaše do 3. aprila

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelazni rok sa superligaše do 3. aprila

Registraciona komisija Košarkaškog saveza Srbije obavestila je članove Superlige Srbije da prelazni rok tokom kojeg mogu angažovati pojačanja za to takmičenje traje do 3. aprila u 14 časova.

Klubovi imaju pravo da angažuju dva slobodna igrača, s tim da mogu imati najviše 15 licenciranih igrača starijih od 18 godina, a uz njih se mogu licencirati i igrači mladog, juniorskog i kadetskog tima.

Broj stranaca ograničen je na dva igrača, a državljani Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Bosne i Hercegovine (BiH) ne smatraju se strancima i njima se priznaje status domaćih igrača.

Ista pravila važe i za superligaše, članove Jadranske lige, koji imaju dodatnu obavezu da svoje igrače licenciraju do 3. aprila u 14 sati ukoliko to već nisu učinili.

U Superligi Srbije igraju članovi Jadranske lige - Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm, FMP i Vojvodina, kao i tri prvoplasirane ekipe iz Svislajon lige - Lajonsi iz Vršca, Borac iz Čačka i Metalac iz Valjeva.

Prema ranije utvrđenim propozicijama, ti klubovi su podeljeni u dve grupe. U jednoj su Partizan, FMP, Vojvodina i Metalac, a u drugoj Crvena zvezda, Hemofarm, Lajonsi i Borac.

Najbolji superligaši će u plej-ofu igrati za titulu državnog prvaka, a traži se i peti srpski klub u Jadranskoj ligi, u sezoni 2009/2010, s obzirom na to da je Vojvodina kao poslednje plasirana ekipa ispala iz te lige.

Za to mesto boriće se Lajonsi, Borac i Metalac.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SL: Prelazni rok do 3. aprila

Izvor: Mondo, 28.Mar.2009

Svaki klub ima pravo da angažuju najviše dvojicu slobodnih igrača. Broj stranaca u Superligi takođe je ograničen na dva, s tim da se državljanima Crne Gore i BiH priznaje status domaćih igrača.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.