Izvor: Piplmetar.rs, 08.Maj.2023, 07:30

Prelazi

Autor: Aleksandar Obrenović

nedelja 07.05.2023.

11:15

Izvor: Sportske.net


1303 Lecce – Verona X-1X (2.45)
Odigrali su solidnu utakmicu protiv Juventusa fudbaleri Lećea, ali nisu uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << „otkinu“ bod. Sada im na „štiklu“ dolazi Verona, ekipa koja je u užasnoj formi baš kada je to najpotrebnije, bore se za opstanak i čini se, ako ovako budu igrali kao protiv Intera, da nemaju šta da traže više u Seriji A. Imaju vremena za oporavak od tog poraza, i jedni i drugi su odigrali tešku utakmicu i teško je predvideti konačan ishod. Mi verujemo da domaćin neće tako lako dati bodove, samo je majstorstvo Dušana Vlahovića razlog njihovog poraza od Juventusa, pa bi trebalo to raspoloženje da prenesu i na utakmicu sa Veronom. Pobeda u ovom meču bi za „Salentine“ značio i opstanak. Biće paklena atmosfera, to je sigurno. 
1006 Nottingham Forest – Southampton 1X-1 (2.12)
Da li je odustao Sautempton? Saznaćemo u utakmici protiv Notingema, duel timova iz zone ispadanja obično se završi nekim remijem, ali sada moramo napomenuti da „sveci“ igraju slabo. Notingem igra nešto bolje, dobili su makar jednu u poslednjih pet mečeva, i to ekipu Brajtona, sada je pravi trenutak da pobede i bolju priliku neće imati do kraja prvenstva. Forest je zasluženo izgubio od Brentforda, iako su vodili skoro čitavo drugo poluvreme. Umeju da se brane, videćemo da li će uspeti da sačuvaju mrežu, jer verujemo da će im to biti primarno. Bez velikog broja golova, domaćin bliži pobedi u ovom slučaju. 
1071 Swansea – WBA 1X-1 (3.10)
Poslednje kolo Čempionšipa, „Labudovi“ su kasno upalili motore, da su igrali ovako na početku prvenstva jasno bi da bi bili ne u plej-ofu, nego i među 2 najbolja tima lige, što bi značilo i direktan plasman u Premijer ligu. Sa druge strane, „vrećice“ imaju svoju računicu, pobeda bi mogla da ih odvede u plej-of pod određenim uslovima, ali nisu imali sreće sa protivnikom jer Svonsi takođe želi pobedu za kraj, nije isto završiti na sedmom ili trinaestom mestu za njih, a upravo to je opseg gde mogu završiti na kraju sezone. Tipujemo na domaćina, samo zbog forme. VBA je dobio Norič u prethodnom duelu, ali imali su malo i sreće sa odbranom gostiju koja nije bila najbolje postavljena. Sada neće imati takve situacije. 
 
1503 Lyon – Montpellier 1-1 (2.62)
Monpelje je sve iznenadio utakmicom protiv Monaka, odigrali su briljantno i pobedili u gostima sa 0:4, a sada gostuju Lionu. Mogu li da ponove isto? Baš teško, Lion je u boljoj formi od „kneževa“, domaći će tražiti i prohod ka Evropi baš u ovom meču, a pobeda im je imperativ. Lukeba je suspendovan za ovaj meč, ali imaju dovoljno igrača domaći, i to onih najiskusnijih koji neće dozvoliti opuštanje kao što je bio slučaj u Monaku. Lakazet, Lovren, Toliso, sve su to igrači spremni da igraju i verujemo u pobedu domaćina. Možda za one koji vole da pogađaju strelce, Lakazet se nameće kao odlična opcija, postigao je već 20 golova u sezoni i očekujemo da nastavi dobru formu. 


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.