Prekinuta vladavina Barselone: Real šampion posle pet godina

Izvor: Press, 22.Maj.2017, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta vladavina Barselone: Real šampion posle pet godina

Kraljevski klub 33. put podigao pehar, na koji je čekao od 2012. godine. Da proslavimo sa navijačima ,pa se okrećemo pripremama za Juventus - poručio je Zidan.
foto: novosti.rs
Vladavina Barselone je završena, Španija je opet pod nogama “kraljeva”. Fudbaleri Reala nisu dozvolili senzaciju u poslednjem kolu Primere, tako da su pobedom nad Malagom sačuvali tri boda prednosti u odnosu na Katalonce >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i 33. put postali prvaci države - 2:0.
Nezaustavljivi Kristijano Ronaldo, koji briljira u finišu sezone, već u drugom minutu je nagovestio slavlje favorita, a za mirnu završnicu se pobrinuo centarfor Karim Benzema u 58. minutu. Realu je, inače, i bod bio dovoljan da se posle punih pet godina pauze zasluženo vrati na tron, na kome je prethodni put bio još 2012, kada ga je vodio Žoze Murinjo.
Na rukama fudbalera novog prvaka našao se Zinedin Zidan, čovek koji je preporodio velikana, od dolaska na klupu u januaru prošle godine. U tom periodu, klubu je doneo pehar prvaka Starog kontinenta, Superkup Evrope, trofej na klupskom SP, a sada i domaću titulu. Šansu za novo slavlje imaće 3. juna u finalu Lige šampiona protiv Juventusa.
- Svi smo presrećni. Pokorili smo jednu od najlepših liga na svetu i osećaj je predivan - rekao je Zidan posle meča. - Vreme je da proslavimo titulu sa našim navijačima, a onda se okrećemo pripremama za Juventus.
Drugo mesto zauzela je Barselona, koja je u goleadi savladala Eibar sa 4:2 (Hunka 63, autogol, Suarez 73, Mesi 75, penal, 90+2 - Inui 7, 61). Lionel Mesi, koji je poneo titulu golgetera lige sa 37 pogodaka, u 70. minutu je promašio prvi od dva jedanaesterca, koliko ih je dosuđeno za domaće u ovom meču.
Osim Reala i Barse, direktno u Ligu šampiona ide i Atletiko, dok će Sevilja u kvalifikacije. U Ligu Evrope će Viljareal i Sosijedad, koji je to izborio golom u četvrtom minutu nadoknade na terenu Selte (2:2), čime je pretekao Bilbao. U Segundu su ispali Hihon, Osasuna i Granada. 
VALVERDE UMESTO ENRIKEA
ŠPANSKI mediji su objavili da je skoro izvesno da će Barselonu sledeće godine voditi Ernesto Valverde, koji je trenirao Bilbao.
Od ranije je bilo poznato da će se Luis Enrike povući sa klupe Katalonaca na kraju ove sezone.
 
 





 .
 





 
 .
 





 
 .
 






 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.