Prekinut uspon Danijele Jovanović na Akonkagvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut uspon Danijele Jovanović na Akonkagvu

BUENOS AIRES - Uspon na najviši vrh Južne Amerike Akonkagvu, koji je 23. januara započela srpska alpinistkinja sa teškim invaliditetom Danijela Jovanović, prekinut je zbog loših vremenskih uslova, saopštili su predstavnici ekspedicije.

Usled snažnog vetra čiji su udari dostizali i brzinu od 60 kilometara na sat i niske temperature od minus 40 stepeni Celzijusa, na svega 262 metra do vrha Akonkagve, ekspedicija je bila prinuđena da prekine uspon.

Jovanović je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ipak, uspela da obori lični i svetski rekord, postavši prva žena sa invaliditetom koja se popela na visinu od 6.700 metara.

"Četrdeset godina pokušavam da osvojim, pre svega, životne vrhove. Bez stopala i šaka se trudim da pobedim sile prirode i živim svim srcem", poručila je Jovanović koja je je u avgustu prošle godine osvojila najviši vrh Evrope - Elbrus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.