Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 10:23

Prekinut derbi u Mostaru – navijači motkom jurili trenera, sudiji zapalili automobil

Derbi meč 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca iz Banjaluke prekinut je zbog upada huligana na teren u Mostaru. Motkom su jurili trenera tima iz Banjaluke, dok su fudbalera udarili u glavu, a sudiji je kasnije zapaljen automobil.
Utakmica je prekinuta pri rezultatu 2:0 za Banjalučane, a pošto su domaći navijači bili nezadovoljni suđenjem, rešili su da uzmu stvar u svoje ruke upadom na teren.

Arbitar je uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pobegne, nakon čega su huligani nasrnuli na gostujuće fudbalere i stručni štab.
Prema pisanju tamošnjih medija, udarac nogom u glavu zadobio je centarfor Borca Jovo Lukić, dok su pristalice Veleža krenule da se motkom obračunaju sa trenerom Nemanjom Miljanovićem.
Posle utakmice se oglasio direktor Borca Dejan Lukendić.
"Šta da kažem? Šteta što je utakmica okončana na ovako neslavan način, mislim da se digla preterana negativna energija oko same utakmice. Nije trebalo da dođe do prekida, mislim da je Borac zasluženo vodio, postigli smo gol na vreme, iako je Velež imao svoje šanse koje nije iskoristio. Mi smo postigli drugi gol i zasluženo smo pobedili", rekao je Lukendić i dodao:
"Koliko znam, u kriznoj sobi je delegat u skladu sa propozicijama i pravilima Fudbalskom saveza Bosne i Hercegovine i na predlog policije koja nije mogla da garantuje bezbednost, doneo odluku da utakmica bude registrovana rezultatom 3:0 za goste."
Sudija je uspeo da pobegne sa terena, ali su ga navijači stigli na parkingu i bakljama mu zapalili automobil.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik NS BiH: Tražićemo drastične kazne

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2021

Nakon ružnih scena u Mostaru gde je prekinuta utakmica Premijer lige između Veleža i Borca, a potom i zapaljen automobil sa sudijama, oglasio se predsednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.