Pregovori sa Usikom za borbu veka su propali, Fjuri ponudio Džošui novu bitku za Britaniju

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 10:38

Pregovori sa Usikom za borbu veka su propali, Fjuri ponudio Džošui novu "bitku za Britaniju"

Svi su želeli meč za objedinjenje svih pojaseva.

Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji (WBC), Tajson Fjuri, saopštio je javnosti da je poslao ugovor sunarodniku Entoniju Džošui, za borbu na stadionu "Vembli" u septembru.

Kralj Cigana nije boksovao otkako je u decembru odbranio titulu, protiv drugog Britanca, Dereka Čisore.

Prošlog septembra on je otkazao, s njegove strane predloženu "Bitku za Britaniju" protiv dvostrukog svetskog šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džošue, rekavši tada da njegov sunarodnik nije potpisao ugovor pre isteka roka.

- To je borba koju svi žele da vide, uključujući i mene. Ovog puta neću napraviti milion video snimaka i nastaviti da vršim pritisak - poručio je Fjuri.

Ranije ove godine Britanac je trebalo da se suoči sa Ukrajincem Aleksandrom Usikom, šampionom IBF, IBO, WBO i WBA verzije, ali su pregovori prekinuti u martu.

Fjuri ima 33 pobede i jedan remi u 34 borbe, dok je Džošua zabeležio 25 uspeha i upisao tri poraza u 28 borbi u profesionalnom ringu.

Džošua, koji je u aprilu pobedio Amerikanca Džermejna Frenklina na poene u Londonu, dva puta je izgubio od Usika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.