Preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju 175 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 11:27

Preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju 175 miliona dinara

Državna pomoć preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom od 175 miliona dinara u skladu je sa pravilima, ocenila je Komisija za kontrolu državne pomoći.

Kako je saopšteno, davalac pomoći je država, a korisnici preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kojih je, kako se procenjuje, u Srbiji između 51 i 100.

Da bi dobila državnu pomoć ovakva preduzeća u strukturi zaposlenih moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imati najmanje polovinu osoba sa invaliditetom, od čega najmanje 10 procenata osoba koje mogu da se zaposle samo pod posebnim uslovima.

Navodi se i da broj zaposlenih sa invaliditetom u preduzećima ne sme biti manji od pet.

Dodela pomoći po Javnom pozivu omogućava konkurentnije istupanje ovakvih preduzeća na tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.