Predstavljen novi Meklaren

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen novi Meklaren



Ekipa Meklaren Mercedesa predstavila je u Štutgartu model za novu Formula 1 sezonu. Novi Meklaren, MP4-23, je na prvi pogled identičan prošlogodišnjem modelu, zbog kojeg je britanski tim, posle optužbi za špijunažu, drakonski kažnjen oduzimanjem svih bodova u konkurenciji konstruktora i novčano, sa 100 miliona dolara, ali rukovodstvo tima ističe da će do početka sezone, koji je zakazan za mart, spoljašnji izgled biti 'izmenjen i unapređen'.

Novi model >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "evolucija prošlogodišnjeg", ističu u Meklarenu, u kojem će pored Luisa Hamiltona, od ove sezone voziti i Finac Heiki Kovalainen, dosadašnji član Renoa, koji je zamenio Fernanda Alonsa. Hamilton i Kovalainen pokušaće da osvoje prvu titulu za Meklaren još od 1999. godine.

Novi Meklaren prvi put će biti testiran u sredu na španskoj stazi u Herezu, kada će u njega sesti Kovalainen i test-vozač Pedro de la Rosa, a na red zatim dolazi i Hamilton, koji će ga testirati u četvrtak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.