Predsednik Virtusa: Skariolo je psihički ubio igrače

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 16:39

Predsednik Virtusa: Skariolo je psihički "ubio" igrače

Prvi čovek italijanskog kluba Virtus iz Bolonje Luka Baraldi kritikovao je rad prethodnika Luke Bankija na klupi ekipe, Serđa Skariola.

Aktuelni selektor reprezentacije Španije je još u začetku sezone napustio klub zbog toga što je ekipa delovala vrlo loše.

Baraldi za to krivi upravo Skariola.

Predsednik Virtusa kaže da je ekipa pod Bankijem dobila na samopouzdanju koje je, kako tvrdi, bilo na najnižem nivou kod Skariola.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Luka je stigao pred start sezone, dva dana pred Super Kup. Uspeo je da preorkene situaciju i da transformiše ekipu koja je bila depresivna zbog bivšeg trenera i njegovog stručnog štaba, koji su se stideli igrača koje su imali na raspolaganju", kaže Baraldi.

"Takav odnos je uticao na igrače i na to da totalno izgube samopouzdanje. Psihološki, bili su u jako lošem stanju", kaže šef Virtusa.

Sa novim trenerom usledio je preporod.

"Sa Bankijem reakcija je bila momentalna. Igrači su svima želeli da pokažu, posebno onima koji su ih kritikovali, da nisu onaj tim o kojem se svašta pričalo tokom leta", poručio je predsednik Virtusa.

Banki je preuzeo tim nakon što je reprezentaciju Letonije vodio do petog mesta na Svetskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.