Rumenige novi ambasador SIM; Predsednik Srbije: Iz dve utakmice sam sve naučio VIDEO

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 13:37

Rumenige novi ambasador SIM; Predsednik Srbije: Iz dve utakmice sam sve naučio VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih – čuvenog Karl-Hajnca Rumenigea.

Svečanost je održana u Sava Centru, a Rumenige se priključio velikoj porodici ambasadora SIM u kojoj su između ostalih prisustvovali predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi i nekadašnji srpski fudbaler Nemanja Vidić.

"Pre svega bih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želeo da kažem da je ovo veoma važan trenutak za mene. Imam petoro dece i osmoro unučadi, tako da možete da zamislite koliko su meni deca važna u životu. Ovo je odlična inicijativa i vi je sproovdite već 27 godina. Na tome bih vam pružio ruku jer to što radite je veoma posebno. Sport je izuzetan alat da okupi ljude i decu. Želim da se zahvalim još jednom i veoma sam počastvovan da sam od danas deo ove organizacije. Na kraju bih voleo da kažem gospodinu Vučiću, znam da on podržava Crvenu zvezdu. Igrali smo 1979. godine protiv Crvene zvezde i eliminisali je, iako je Zvezda bila mnogo bolji rival u revanšu. Pobedili smo u Minhenu 1:0 (2:0, prim. aut), a u revanšu izgubili 3:2 i prošli dalje, ali se sećam da je Zvezda bila mnogo bolja od nas u toj utakmici.Nikada neću zaboraviti tu utakmicu", rekao je Rumenige.

Predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić zahvalio se svima, a posebno deci.

"Dužan sam da se zahvalim mnogim ljudima koji su pomogli ovaj projekat. Hvala vladama Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Od ove godine počinjemo i u Sloveniji. Hvala Predragu Mijatoviću koju je sve ove godine uz nas. Hvala gospodinu Hanu koji nas uvek snažno podržava, kao i predsedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu. Hvala i šefu kabineta predsednika Vučića Ivici Kojiću, koji je sigurno najbolji šef kabineta koga je upoznao", rekao je Marić.

Okupljenima se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Govoriću kratko. Hoću, deco, da čujete nešto od star . Ne seća se Karl Hajnc. Nije bilo 1:0 u Minhenu, već 2:0 za Bajern. I to je stariji Stojanović Aleksandar odbranio penal Brajtneru. Samo ću o dve utakmice da vam ispričam o čemu sam sve naučio o životu. Jedna je bila Zvezda-Bajern, druga je bila sa Dinamo Berlinom. Zvezda je vodila 3:0, nas dece koliko hoćete. Radovali smo se, mislili smo gotovo je. Nije bilo, igrali smo protiv Nemaca. Diter Henes je dva gola dao, Nemci prođoše dalje. Plakao sam celu noć. Onda su došli Istočni Nemci. U Berlinu je bilo 5:2 za Dinamo, čuveni Ridiger je dao četiri gola. Igrali smo na Marakani revanš, niko nije verovao da je moguće bilo šta. Ridiger opet daje gol. U drugom poluvremenu, Borovnica jednom, Borovnica drugi put, Blagojević treći put do 3:1. Falio je još jedan gol. Danas bi se reklo u zaustavnom vremenu, Šestić nešto umuljava, 4:1 za Zvezdu koja ide dalje. Dve stvari sam naučio. Prva kada gubiš, nikada nemoj da pomisliš da si završio i pobedio pre nego što si stvarno pobedio. A ovo drugo sam naučio da se nikad ne predaješ. Ja vas molim deco da se družite. Siguran sam da će čitavom regionu biti bolji kada vaši principi tolerancije i međusobne ljubavi i poštovanja budu usvojeni u čitavom regionu", nadovezao se Vučić.

Na svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog, ekonomskog i sportskog života Srbije, regiona, ali i Evrope, među kojima: Aleksander Čeferin, Johanes Han (evropski poverenik za budžet i administraciju), Predrag Mijatović, Aitor Karanka, Dragan Džajić, Predrag Danilović, Nemanja Vidić, Aleksandar Kolarov, Dejan Tomašević, Božidar Maljković, Željko Tanasković, Dragiša Binić, Vladimir Radmanović, Ostoja Mijailović, Šime Vrsaljko, Darijo Srna, Marijan Kustić, Stipe Pletikosa, Aljoša Asanović, Mehmed Baždarević, Marko Simeunović, kao i predstavnici Vlade Srbije, ministri, predstavnici lokalnih samouprava i mnogi drugi sportisti.

Osim zvanica, veliku ulogu u okviru revijalnog dela imala su deca iz svih zemalja u kojima se Igre održavaju: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Kroz njihovu aktivnost na najbolji način biće dočaran duh i glavna misija Igara, koje su tokom 27 godina postojanja okupile više od 2,7 miliona dece i mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić poručio učesnicima sportskih igara mladih: Borite se i igrajte do kraja (FOTO)

Izvor: Blic, 23.Feb.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih Karla-Hajnca Rumenigea, da se nikada ne predaju i uvek bore do kraja takmičenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.