Predsednik RSS nadglasan u EHF: Štetna odluka, probaćemo da je promenimo

Izvor: B92, 24.Apr.2020, 17:42

Predsednik RSS nadglasan u EHF: Štetna odluka, probaćemo da je promenimo

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković za B92.net prokomentarisao je neverovatnu odluku EHF-a.

Evropska rukometna federacija donela je presedan da Srbiju ostavi bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Egiptu tako što je na osnovu plasmana izabrala Sloveniju kao pobednika.

Glasovima članova Izvršnog odbora EHF, među kojima je Đurković, odlučeno je da se ne igraju utakmice baraža za SP u junu.

"Odluka je preuranjena, sportsko rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da ima prednost u odnosu na administrativno-birokratska i 'zeleni sto'. Sve reprezentacije koje su morale da igraju plej-of, a izgubile su, su oštećene", rekao je Đurković za B92.net.

Šta može da učini u ovom trenutku, odnosno ima li prostora za žalbu, pitali smo Đurkovića.

"Teško da može bilo šta da se učini, ali moramo da probamo. Uz nas tu su oštećeni Makedonija, Rusija, Poljska... Odluka je doneta zbog problema sa kalendarom i svih dešavanja oko koronavirusa, zabrana okupljanja. Sve razumem, ali ne i takvu odluku".

Đurković je bio među desetak članova IO EHF, kao predsednik takmičarske komisije, ali je nadglasan.

"Takmičarska komisija je predlagala sportsko rešenje, ali je većina odlučila. Teška odluka je doneta, moralo je drugačije da se razmišlja. Takve odluke idu na štetu svih", zaključio je Đurković.

Priredio: Miloš Simanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RSS potvrdio katastrofalnu odluku EHF, spreman je i odgovor!

Izvor: Sportske.net, 24.Apr.2020

Neverovatno, šanse su male, ali.. kada se nismo borili do kraja?..Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković oglasio se povodom poslednje odluke EHF...On je za B92 obrazložio odluku po kojoj je naša reprezentacija ostala bez plasmana na SP, kao slabije rangirana selekcija u baražu koji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.