Predsednik: Priština bira trenutak da li će i kada upasti u Valač, molim da to ne čine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2021, 13:34

Predsednik: Priština bira trenutak da li će i kada upasti u Valač, molim da to ne čine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Priština bira trenutak da li će i kada upasti u Valač, a on ih moli da to ne čine.

Vučić, na pitanje o tome da je upozoravao da bi 6. novembra prištinske vlasti mogle da upadnu na sever KiM i zauzmu Valač, pojasnio je da je rekao da od 6. novembra to može da se desi zbog odnosa prema KOST.

„Tražiće razloge u naplati struje na severu. Ovu veoma komplikovanu stvar. Pokušaće da to iskoriste u nekom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trenutku za ostvarenje nekih drugih političkih ciljeva koji nemaju veze sa energetikom“, kazao je on.

Vučić je naglasio da oni biraju kada i da li će to učiniti.

„Ja ih molim da to ne čine“, ponovio je on svoje ranije apele prištinskim vlastima.

Otvoreni Balkan radi na smanjenju barijera, a tako i granica

Otvoreni Balkan je izvanredna inicijativa koja radi na smanjenju bilo kakvih barijera, a tako i na ukidanju granica, kako bi ljudi mogli slobodno da putuju, trguju, da postoji slobodan protok kapitala i usluga, naglasio je r Vučić.

On je, odgovarajući na molbu da prokomentariše izjavu Edija Rame za Dojče Vele da je važno što je na jučerašnjem sastanku prihvaćeno da nema granica između Albanije i Kosova, rekao da je siguran da to Rama nije baš tako izjavio.

"Bio sam prisutan. Ukoliko bi Priština ušla u Otvoreni Balkan, a cilj nam je da nema barijera između svih nas, moglo bi se reći da nema granica između nekih koji imaju državni status“, objasnio je Vučić dodajući da Otvoreni Balkan donosi veliku korist celom regionu.

Istakao je da se radi o pričama za unutrašnje albanske prilike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"TRAŽIĆE RAZLOGE U NAPLATI STRUJE" Vučić: Priština bira trenutak kada će upasti u "Valač"

Izvor: Blic, 05.Nov.2021

Priština bira trenutak kada će upasti u "Valač", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodavši da ih on moli da to ne čine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.