Predator Markes do pobede u San Marinu

Izvor: B92, 15.Sep.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Predator" Markes do pobede u San Marinu

Španski motociklista Mark Markes uspeo je da pobedi na trci za Veliku nagradu San Marina, iako je gotovo čitavu trku bio u zaostatku.

Poznato je da je Mark Markes pravi "predator" i da mu nije strano da dugo sedi iza rivala i da čeka njegovu grešku kako bi ga obišao.

Ovu trku je počeo na petoj poziciji, ali je brzo napredovao i poziciju po poziciju našao se među tri najbrža, pa se posle greške Maverika Vinjalesa uključio u borbu za poziciju broj 1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sve do poslednjeg kruga smo videli jednu istu situaciju. Kvartararo koji predvodi karavan, a Markes koji sedi iza njega i čeka šansu za obilaženje, da bi pri ulasku u poslednji krug šansu i dočekao i obišao "El Diabla".

Kvartararo je imao šansu da vrati poziciju 1, ali je napravio grešku i jednostavno nije bilo prilike da u poslednje dve krivine vrati prvu poziciju i zabeleži pobedu. Vinjales se pridružio Kvartararu i Markesu na pobedničkom postolju, a iza idu Rosi, Morbideli, Doviciozo, Espargaro, Mir, Miler i Petrući.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.