Izvor: Blic, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predaj se, Murinjo!

Predaj se, Murinjo!

Pogledi čitave fudbalske Evrope večeras će biti uprti u pravcu 'Nou kampa', gde će Barselona pokušati da se osveti Čelsiju za poraz iz prošlog kola Lige šampiona, kada je Didije Drogba jedinim golom na utakmici odlučio pobednika meča u Londonu. Englezi bi pobedom definitivno obezbedili plasman u drugu fazu takmičenja, dok bi Katalonci osvajanjem tri boda smanjili prednost Murinjovog tima u borbi za prvo mesto na prihvatljiva dva boda. Interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da Barselona na domaćem terenu nije izgubila meč u Ligi šampiona još od sezone 2002/03, kada ih je u četvrtfinalu pobedio Juventus.

Mihael Balak, fudbaler Čelsija, očekuje da njegov tim već večeras završi posao u takmičenju po grupama.

- Sa 12 bodova iz četiri utakmice imali bismo priliku da takmičenje u grupi završimo na prvom mestu. Barselona je posle poraza od Real Madrida u Primeri i Verdera u Ligi šampiona sigurno gladna pobeda, dok mi s druge strane sa mnogo manje pritiska ulazimo u meč. Trijumf u Londonu dao nam je mnogo samopouzdanja, međutim, ne želimo ovde da stanemo i zato treba ponoviti istu partiju i u Španiji - kaže Balak.

On je zatim samouvereno krenuo i korak dalje, pa je posle samo tri odigrane utakmice govorio i o favoritima za osvajanje Lige šampiona.

- Svake godine se šest ili sedam timova izdvoje kao favoriti, pa je situacija ista i ove godine. Lion, Liverpul, Mančester junajted, Milan, Barselona i Arsenal su najveći rivali Čelsija u elitnom takmičenju i nikada ih ne treba otpisivati, bez obzira na to u kakvoj su formi. Zaista bi bilo sjajno osvojiti Ligu šampiona sa Čelsijem. Iskreno, to mi je jedan od prioriteta u karijeri.

Frank Rajkard, trener Barselone, hvalospevima na račun Žozea Murinja pokušao je da 'uspava' kolegu sa klupe londonskog tima.

- Murinjo je uradio veliki posao za tim pošto je promenio sistem igre i još niže uspehe. On je veoma snažna ličnost, jer je neke stvari menjao iako su mu one u prethodnom periodu donosile uspeh. Smatram da to zaslužuje sve čestitke i poštovanje - naglasio je Rajkard.

Holanđanin dalje tvrdi da u utakmicama sa Čelsijem nema tajni i da pobednika odlučuje trenutna inspiracija.

- Već smo se sastajali nekoliko puta i tu više nema tajni. Od kada je stigao Balak, došlo je do određenih promena, jer je Nemac sada bliži golu protivnika, dok iz drugog plana deluju Lampard i Esjen. Međutim, Čelsi ne zavisi samo od pomenutih igrača, oni su skup fenomenalnih fudbalera i teško je izdvojiti bilo koga. Ključna stvar je ta što kada nisu u posedu lopte, izuzetno dobro brane prostor i veoma je teško probiti bedem koji stvore pred svojim golom. Naravno, ja sam uveren da ćemo uspeti da nađemo prolaz, jer u bedemu ima pukotina, i da ćemo se na kraju radovati pobedi - završio je Rajkard.

U ostalim grupama treba izdvojiti meč Spartak - Inter, u kojem će Dejan Stanković i Siniša Mihajlović pokušati da trijumfom u Moskvi poprave utisak iz uvodnih kola kada su upisali dva poraza.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.