Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2020, 22:08

Precrtana zvučna imena: Van Dajk, Ozil, Rouz, Seri, Romero, Atsu, Vikam, Bolasi bez licenci za Premijer ligu

Klubovi morali da žrtvuju neke igrače

Danas je bio poslednji rok za engleske klubove da dostave spiskove od 25 licenciranih igrača za takmičenje u prvom delu Premijer lige. Najveći problem za premijerligaše je što su među pomenutih 25 mogli da licenciraju maksimalno 17 igrača koji se ne računaju u „domaće proizvode“. Dakle, morali su imaju makar osmoricu igrača koji su pre 21 godine života proveli makar tri sezone u nekom engleskom klubu.

S obzirom na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ogroman broj sranih fudbalera, premijerligašima nije bilo lako i morali su da precrtavaju neka zvučna imena.

Najzvučnije je svakako Virdžil van Dajk iz Liverpula, ali razlog je opravdan jer će Holanđanin makar pola godine biti van terena zbog teške povrede kolena i Liverpul može na zimu da ga licencira za drugi deo prvenstva.

Arsenal je odlučio da precrta najskupljeg igrača Mesuta Ozila kojih ih košta 382.000 evra nedeljno. Nije licenciran ni grčki štoper Sokratis Papastatopulos na kojeg trener Arteta na računa.

U Mančester Junajtedu su odlučili da precrtaju argentinskog golmana Serhija Romera i nekada standardnog štopera Fila Džonsa.

Na spisku licenciranih igrača Totenhema nema dugogodišnjeg levog beka Denija Rouza koji je minulog leta odbio da napusti klub po cenu da ne igra i da prima platu još godinu dana.

Probleme su imali i „manji“ klubovi. Everton tako nije licencirao Janika Bolasija kojeg su pre četiri godine platili skoro 30.000.000 evra kao i zaboravljenog bosanskog vezistu Muhameda Bešića. Kristal Palas je odlučio da precrta dugogodišnjeg napadača Konora Vikama i još jednog starosesedeoca – golmana Vejna Henesija koji je već šest godina u klubu.

Njukasl se odlučio da mu je višak krilni napadač Kristijan Atsu kojeg su pre tri godine kupili od Čelsija. Pored njega su bez licence za Premijer ligu ostali i Ašraf Lazar, Anri Seve i Rolando Arons.

Novajlija Fulam je precrtao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji Žan Mišel Serija (plaćen 30.000.000 evra), starosedeoce Stefana Johansena i Kevina Makdonalda, kao i štopera Džoša Onomu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.