Izvor: MozzartSport.com, 18.Feb.2021, 00:14

Precrtan i Gudison park: Sitijeva 12. u nizu, Everton slomljen strpljenjem (VIDEO)

Domaćin bez šuta na gol prvih pola sata

Strpljenjem pasioniranog ribolovca Siti je upecao tri boda. Na putnom pravcu do titule precrtana je još jedna usputna stanica, potencijalna mina – Gudison park.

Everton defanzivan kao prosečan srpski Superligaš kada mu u goste dođe neki od dva velikana sa Topčiderskog brda, probao je da totalnim “bunkerom” iskljuca nerve Građanima, ali nije mu vredelo. Kada je na horizontu šampionska kruna, onda nije problem ni čuvati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mirnoću u igri koliko god je potrebno – 3:1.

Posle pola sata igre statistika je izgledala groteskno. Kao da Everton nije ni izašao na teren, nego se igrala viktorija na njegovoj polovini. Hajde da ne zamerimo što nije imao šut na gol, nego nije imao nijedan korner, ofsajd, čak nijedan – faul!? U večerašnjoj ideji Karamela fudbal je bio beskontaktni sport.

Lopta je, naravno, bila kod Sitija, koji za tih pola sata i pored potpune dominacije nije uspeo da stvori neki pregršt šansi. Naprotiv, jedna od retkih vrednih pomena bila je Žezusova u 18. minutu, a naredna prava bila je gol. Strelac je bio Foden u 32. minutu.

Zvuči pomalo smešno kada se kaže da je takav u čvor vezani Everton uspeo da izjednači samo pet minuta kasnije. Kod prvog timskog šuta na gol Rišarlison se našao na pravom mestu u pravo vreme i uz pomoć stative prebacio je fudbal preko gol-linije.

Jovo nanovo za Mančester siti... Ponovo obilaženje Evertonove odbrane kao odbrane u rukometu. Kružili su Građani narednih skoro pola sata ponovo sa samo jednom velikom prilikom, koju je ponovo promašio Žezus.

I onda trenutak fudbalskog majstorstva. Rijad Marez je uzeo loptu, neometan došao do ivice šesnaesterca i poslao strelu koju ni vrlo dobri Pikford nije mogao da dohvati. Gol za Siti, gol za pobedu, gol da se lakše diše.

Čudno je kako je Everton i posle toga nastavio da isto igra. Bez ambicije, držeći se i dalje pozadi, čekajući, valjda, da ponovo dođe do pogotka nekako slučajno, kao u prvom poluvremenu. Ali, ovog puta mu se ta čekalica obila o glavu, jer je i Bernardo Silva pogodio sa distance kao rukom, za 3:1 i stavio tačku na meč.

Tek posle toga su Karamele rešile da vide kako izgleda protivnička polovina terena, ali bilo je prekasno za bilo šta više od malo trčanja unapred, a ne unazad...

Gudison precrtan, Gvardiolina kaznena ekspedicija ide dalje.

PREMIJER LIGA – ZAOSTALI MEČEVI

Sreda

Barnli – Fulam 1:1 (0:0)

/Barns 52 – Aina 49/

Everton – Mančester siti 1:3 (1:1)

/Rišarlison 37 – Foden 32, Marez 63, Bernardo 77/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.