Prazne tribine kao vetar u leđa: Prekretnica za fudbalere Srbije, duel sa Danskom

Izvor: Prva.rs, 14.Nov.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prazne tribine kao vetar u leđa: Prekretnica za fudbalere Srbije, duel sa Danskom

Posle prekinute utakmice sa Albanijom i kažnjavanja od strane UEFA oduzimanjem tri boda, uz dva meča igranja bez publike, Srbija je četvrtoplasirana u I kvalifikacionoj grupi, ali kapiten Branislav Ivanović tvrdi da je ceo tim spreman za izuzetno važan ispit i da ima vere u svoje sposobnosti.
 
 
 
 
"Utakmica sa Dancima za nas je sudbinska, iako smo se pripremali kao za sve ostale mečeve. Svesni smo značaja predstojećeg susreta, ali znamo i da moramo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << pobedimo. Danska je ozbiljan protivnik, medjutim, verujemo u sebe i smatram da smo kadri da ostvarimo cilj", izjavio je Ivanović uoči utakmice na stadionu Partizana.

     
Selektor srpske reprezentacije Dik Advokat kazao je da je za njegove izabranike svaki meč do kraja kvalifikacija "kao finale".

"Ako dobijemo Dansku ponovo smo u trci za kontinentalni šampionat u Francuskoj, mada će protiv kvalitetnog rivala biti veoma teško. Moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", rekao je Advokat i potvrdio da će iskusni Aleksandar Kolarov propustiti utakmicu pošto nije uspeo da sanira povredu prepona.

Holandski stručnjak naveo je da Srbija ima dobar tim koji može svakoga da pobedi.

"Igrali smo dobro prethodne tri utakmice, ne smemo da budemo pesimisti. Moramo da verujemo u ovaj tim, imamo kvalitetne igrače i smatram da ćemo uspeti u velikoj želji da osvojimo tri boda", poručio je Advokat. Naši fudbaleri nekako ne umeju da pruže dobre partije pred sopstvenom publikom, i to već jednom treba javno i reći. Jer, ovde publika, poput života koji se najčešće i vodi u stilu "hoću sve i hoću odmah", može već u petom minutu da počne da zviždi ako joj se nešto ne svidi, dok je velika porcija takvog ponašanja uvek rezervisana za ispraćaj ekipe u svlačionicu na poluvremenu - ako do poluvremena nije izgradila prednost.
 
Dodate tome neretka prepucavanja onih kojima je milija crveno-bela odevna kombinacija i onih koji bi sve dali za crno-belo, pa začinite vređanjem od strane jedne polovine stadiona koje treba da istrpi golman Srbije, i dobijete jednu navijačku papazjaniju - u kojoj navijanja za Srbiju i nema, bar ne kako bi trebalo. Ima samo izleta u to, kao kod lekara, "na 30 minuta, po jedno (skandiranje)", a zato ima mnogo nervoze. Bar je tako kad je publika na stadionu, pa bi možda moglo i da se kaže da je odsustvo takve vrste unošenja nemira u sam tim za koji svi navijamo, i za koji bismo svi bili "sigurno bolji selektor od aktuelnog selektora" (ova tvrdnja je među Srbljem tačna, ma ko da je aktuelni selektor), zapravo - pomoć "orlovima", da bez pritiska uživaju u igri koju toliko vole.
 
 

Stanje na tabeli
1. Danska 3 1 1 1 3:3 4 boda
2. Albanija 3 1 1 1 2:4 4
---
3. Portugal 2 1 0 1 1:1 3
4. Srbija* 2 1 1 0 4:1 1
5. Jermenija 2 0 1 1 2:3 1

*Srbiji su oduzeta tri boda sa prekinute utakmice sa Albanijom koja je registrovana sa 3:0 u korist naših "orlova".
 
Podsetimo, na Evropsko prvenstvo direktno idu po dve najbolje ekipe iz svih grupa i, po bodovima, najuspešnija trećeplasirana, dok će ostalih osam selekcija koje kvalifikacije završe na trećim mestima - morati u baraž.
   

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.