Izvor: Blic, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Pravno nasilje grupe ljudi'

'Pravno nasilje grupe ljudi'

BEOGRAD Četiri meseca pre početka Olimpijskih igara u Sidneju, jugoslovenska 'kraljica sportova' suočena je sa 'prinudnim' kadrovskim promenama u vrhu atletske organizacije. Na Skupštini Atletskog saveza Srbije, održanoj u subotu, umesto Svetozara Krstića, na mesto predsednika ASJ postavljen je dr Milovan Bojić. Smena po mnogima nelegitimna, za neke i očekivana. Uglavnom, takva odluka izazvala je dosta bure i brdo nelogičnosti... >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Svetozar Krstić na čelo ASJ došao je 1999. godine, kao potpredsednik vlade Srbije i član Nove demokratije.

Koji su, po Vama, razlozi ovake odluke Skupštine AS Srbije?

Ne znam razloge ističe Krstić.

Sukob u 'kraljici sportova' traje već duže, da li ste mogli da naslutite ovakav rasplet?

Mogao sam da naslutim ova zbivanja. Radi se o jednoj farsi, pravnom nasilju grupe ljudi, koji ne poštuju atletiku. Ovo je opasan presedan i nonsens. Verujem da je i sam gospodin Bojić izmanipulisan, da nije obavešten o Statutu ASJ, koji je ovakvim postupkom prekršen na više načina. Na kraju krajeva i fer-plej, koji je u sportu neophodan, uopšte nije poštovan zaključuje Svetozar Krstić.

Partizan brzo reagovao na Ješićevu ostavku

Ljubiša Tumbaković: Uskoro ćemo pričati Smederevci ne prihvataju činjenicu da moraju napustiti Prvu saveznu ligu

Sartid: Sportski smo izborili opstanak Reagovanje na izbor Milovana Bojića za predsednika Atletskog saveza Jugoslavije

Krstić nelegalno smenjen

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.