Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 10:14

Pravi ispit posle dvomesečne pauze: Đoković protiv jednog od najvećih talenata današnjice

Prvi reket sveta kreće u pohod na treću titulu u Monte Karlu, na startu protiv Janika Sinera

Danas su na programu mečevi drugog kola prvog većeg turnira na šljaci u 2021. godine - Masters u Monte Karlu. Na teren izlazi i najbolji teniser sveta Novak Đoković, prvi put posle osvajanja Australijan opena u februaru (12.30). Za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivala će imati jednog od najtalentovanijih tenisera današnjice, Italijana Janika Sinera (22. na ATP listi).

12.30: (1,30) Đoković - Siner (3,20)

Osvojio je Đoković Otvoreno prvenstvo Australije i pored problema sa povredom trbušnih mišića. Posle titule u Melburnu usledila je pauza, a sada je konačno spreman za nove izazove. Zaigraće po prvi put na šljaci u tekućoj godini, na turniru koji je tokom svoje karijere dva puta osvajao (2013. i 2015. godine) i u dva navrata igrao u finalima (2009. i 2012. godine).

Žreb ipak nije bio naklonjen srpskom teniseru, pao je u teži deo kostura i već na startu će imati težak zadatak. Za protivnika ima 19-godišnjeg Sinera, koji je nedavno na turniru u Majamiju ostvario jedan od najvećih uspeha u dosadašnjoj karijeri, plasmanom u finale.

Pojavio se talentovani Italijan 2020. godine na najvećoj sceni i za tili čas skrenuo pažnju na sebe. Prvi veći uspeh ostvario je plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa, kada je postao najmlađi teniser koji je stigao do te faze takmičenja još od Đokovića (2006) i prvi koji je na debitantskom nastupu stigao među osam najboljih još od 2005, kada je to za rukom pošlo "Kralju šljake" Rafaelu Nadalu. Nakon toga osvojio je i prvu ATP titulu u Sofiji, a tekuću sezonu otvorio je osvajanjem i druge (ATP 250 turnir u Melburnu).

Već su počela i poređenja sa Novakom, zbog sličnog stila igre. Poput najboljeg na svetu i Siner se oslanja na igru sa osnovne linije, ima sjajan dvoručni bekhend, a ove godine je sa puno samopouzdanja i preciznosti izvodio i prve servise, na šta će Đoković posebno morati da obrati pažnju. Iako je na tvrdoj podlozi došao do svoje druge titule u karijeri i velikog finala na Floridi, Siner je dosad pokazao da mu šljaka bolje leži, pa nesumnjivo ima velike ambicije i na turniru u Monte Karlu. Žreb ga nije milovao, dobio je najteži mogući zadatak, ali je jasno da je spreman da makar skupo proda kožu protiv svetskog broja jedan.

Mečevi na šljaci se pretežno svode na duge razmene udaraca, a to je Đokovićeva specijalnost. Svojom odbranom mogao bi da natera Sinera da pravi greške, kao što je to Hubert Hurkač sa dosta uspeha radio u finalu Majami opena. Poljak se strpljivo branio od agresivnih pokušaja mladog Italijana, što je Sinera stavljalo u poziciju da udara još snažnije, ali i da napravi već i broj grešaka. Upravo će u tome Novak tražiti šansu, 19-godišnji teniser je u dosadašnjem toku karijere često plaćao danak neiskustvu, pa je nestrpljivo u pokušajima da probije odbranu rivala neiznuđenim greškama gubio poene. Jasno, iako je pred srpskim teniserom težak zadatak, očekuje se da svojim iskustvom, znanjem i kvalietom pronađe put do trećeg kola.

Iako se dosad nisu sastajali u zvaničnim mečevima, neretko su zajedno trenirali upravo u Monte Karlu. Đoković se prisetio tog perioda i sa puno respekta govorio o narednom protivniku.

"U tom periodu od dve, tri godine, kada se kao junior spremao za najveću scenu, često smo trenirali u Pijati akademiji, ovde u Monaku, kako na betonu, tako i na šljaci. Pratio sam njegov razvoj, njegovu trajketoriju, uspon do ovog trenutka i zaista je impresivan. Jasno, puno ciljeva je pred njim koje želi da ostvari u karijeri kao što je i sam istakao. Veoma je ambiciozan. Nastup u finalu Majamija nesumnjivo je najsvetlija tačka njegove dosadašnje karijere, ali mislim da je veoma konstantan kao igrač. Uvek dogura do makar četvrtfinala ili polufinala ATP 250 i 500 turnira. Dosad je bio zaista impresivan. Čini se ipak da nije zadovoljan učinjenim dosad. Želi više i sjajno je videti tu glad u njemu. Dosad se nismo sastajali u zvaničnim mečevima i biće sjajno igrati protiv njega na šljaci, videćemo šta će se dogoditi".

Janik Siner se raduje najvećem izazovu u dosadašnjoj karijeri, ali ističe i da je spreman.

"Definitivno ću imati plan za meč. Svestan sam ko je na drugoj strani. Jasno, biće to težak meč za mene, jer ga ne poznajem tako dobro. Gledao sam ga puno na TV-u, pratio njegove nastupe, ali kada igrate protiv njega, to je drugačije. Radujem se predstojećem dvoboju. Biće to dobar test za mene, da vidim gde sam, posebno gde bi još mogao da napredujem. Svestan sam šta treba da popravim, ali ovakvi mečevi mogu da mi daju puno. Pokušaću da izađem na teren sa pravim mentalitetom, kao u svakom meču".

ATP MONTE KARLO - 2. KOLO

Sreda

11.05: Dimitrov - Šardi

11.05: Fonjini - Tompson

11.05: Garin - Milman

11.05: Rublev - Karuso

12.30: (1,30) Đoković - Siner (3,20)

12.30: Gofan - Čekinato

12.30: Popirin - Puj

12.30: Švarcman - Rud

13.05: Krajinović - LonderoŽ

13.55: Bautista Agut - Pol

13.55: Hurkač - Evans

13.55: Kačanov - Karenjo Busta

13.55: Nadal - Delbonis

15.20: Sonego - Zverev

SVE KVOTE POGLEDAJTE OVDE.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK SAMLEO SINERA: Đoković preslišao Italijana i plasirao se u 3. kolo Monte Karla VIDEO

Izvor: Kurir, 14.Apr.2021

Prvi teniser sveta Novak Đoković slavio je nad Italijanom Janikom Sinerom sa 6:4, 6:2 i plasirao se u 3. kolo Mastersa u Monte Karlu. 

Nastavak na Kurir...

Novak: Odlična pobeda posle pauze

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Novak Đoković je izdržao izazov na startu Mastersa u Monte Karlu...Šampion Australijan opena je bez većih problema nadigrao 19-godišnjeg Italijana Janika Sinera u dva seta, 6:4, 6:2...Meč je trajao 96 minuta i svetski broj jedan je pokazao da je u veoma dobroj formi na startu sezone na šljaci..."Ovo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.