Poznati svi učesnici osmine finala Lige Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati svi učesnici osmine finala Lige Evrope

Arsenal na "Emirejtsu" gubio 0:2 od švedskog Ostersunda, Borusija se provukla u Bergamu, Spartak stao na korak od produžetaka u Bilbau.

Uprkos šokantnom porazu u Londonu od švedskog Ostersunda 1:2, tim Arsena Vengera igraće u osmini finala Lige Evrope, pošto je uspeo da sačuva velika tri gola prednosti iz prvog meča.

Arsenal je u revanš ušao sa ležernih 3:0, ali je malo nedostajalo da u Londonu prospe sve urađeno pre sedam dana.

Fudbaleri Ostersunda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredinom prvog poluvremena su za nešto više od minuta postigli dva gola i tako šokirali domaće navijače. Ipak, početkom drugog poluvremena je reprezentativac BiH Sead Kolašinac pogodio za 1:2 i time "spustio na zemlju" ambiciozne goste.

Menadžer Arsenala Arsen Venger u najavi meča je rekao da je ovo bio poslednji put da u Ligi Evrope izvodi kombinovani sastav i da će od sledeće runde tretirati to takmičenje maksimalno ozbiljno.

Kako i ne bi, kada je to "tobdžijama" trenutno najrealniji put do povratka u Ligu šampiona sledeće jeseni, kao što je 2017. bio i Mančester junajtedu?

Ekipu Atalante je desetak minuta delilo od velikog iznenađenja - eliminacije Borusije iz Dortmunda i ulaza među 16 najboljih.

Popularna "Boginja" (ita. La Dea) vodila je golom Rafaela Toloija od 11. pa sve do 83. minuta, a onda je Marsel Šmelcer iskoristio ne najbolju intervenciju golmana i iz gužve u šesnaestercu pogodio za konačnih 1:1.

Tada se videlo koliko je važan bio pogodak Bačuaija za 3:2 u sudijskoj nadoknadi vremena, prošlog četvrtka...

U meču koji je ostao u drugom planu posle sukoba na ulicama Bilbaa i smrti jednog policajca, Atletik je na "San Mamesu" teškom mukom odbranio moskovskih 3:1.

Gostujući Spartak je dva puta vodio, ali posle pogotka Paragvajca Melgareha u 85. minutu nije uspeo da još jednom zatrese mrežu rezervnog golmana baskijskog tima Jaga Ererina, čime bi se ušlo u produžetke.

"Petarda" u Rimu, Napoli pobedio i ispao

Lider Serije A za sada je najveća "žrtva" prve runde Lige Evrope u 2018. Dvostruke pobede Liona i Atletika, Zenit siguran protiv Seltika...

U prvih devet revanš utakmica 1/16 finala Lige Evrope, pogodaka nije bilo samo u Kijevu. Tamo je Dinamo iskoristio 1:1 iz Atine da odigra čvrsto, "na rezultat" i prođe dalje na osnovu gola postignutog u gostima.

Lacio je posle minimalnog poraza u Bukureštu pokazao Steaui (po novom, FSCB) ko je ko - 5:1.

Ćiro Imobile je već u 5. minutu propustio stoprocentnu šansu, a minut kasnije doveo Rimljane u vođstvo, čime je nagovestio da se Rumuni neće dobro provesti na "Olimpiku".

Do poluvremena je već bilo 3:0, a sve dileme u drugom poluvremenu su otklonili Felipe Anderson preciznim udarcem sa 20 metara i Imobile, kompletiravši "het-trik" već u 67. minutu.

Počasni pogodak za FSCB postigao je Gnoere, koji je bio strelac i pre sedam dana.

Napolitanci su u prvom meču protiv RB Lajpciga izveli kombinovani sastav, stavivši do znanja da im je prioritet borba za titulu u Seriji A, što su gosti iskoristili da slave rezultatom 3:1.

U revanšu je trener Mauricio Sari "promenio ploču", ali deficit sa "San Paola" bio je preveliki.

Napoli je u Nemačkoj pobedio pogocima Pjotra Zjelinskog i Lorenca Insinjea, u ukupnom bilansu izjednačio na 3:3 i ispao, po istom principu kao pomenuti AEK.

Na "prijatnih" minus 14 stepeni u Sankt Peterburgu, Zenit je u vođstvo na svoj 34. rođendan doveo Branislav Ivanović, da bi Daler Kuzjajev "raketom" sa 30 metara "probušio" Dorusa de Vrisa.

Kapiten reprezentacije Srbije u drugom poluvremenu je asistirao Kokorinu, u akciji za konačnih Zenit - Seltik 3:0.

Atletiko Madrid je protiv Kopenhagena završio posao u prvom meču u Danskoj, a na stadionu "Vanda Metropolitano" je navijače obradovao Kevin Gameiro, kada je već u 7. minutu zatresao mrežu udarcem sa 25 metara.

Nažalost publike, bio je to i konačan rezultat meča u kome je Andrija Pavlović odigrao svih 90 minuta za Kopenhagen.

Favorit za prolaz uz dve pobede bio je Sporting iz Lisabona, ali je opuštanjem u finišu omogućio Astani da sa 3:1 izjednači na 3:3 i uzdignuta čela se vrati u Kazahstan, uprkos ispadanju.

Sjajan je bio gol Bruna Fernandeša za vođstvo "lavova" od 2:1!

Za Astanu su nastupili srpski internacionalci Đorđe Despotović i Nenad Erić.

Finale Lige Evrope ove sezone se igra na "Olimpik parku" u Lionu, a francuski tim zadržao je šanse da se u njemu nađe kao domaćin, pošto je posle 3:1 kod kuće, savladao Viljareal i na "El Madrigalu".

"Žuta podmornica" je u 78. minutu ostala bez isključenog Koste, a Lion je sedam minuta kasnije "overio" prolaz golom Lasine Traorea - 0:1.

Rezultati:

Lokomotiva Moskva - Nica 1:0 (1:0) - prva utakmica 3:2

Atletiko Madrid - Kopenhagen 1:0 (1:0) - prva utakmica 4:1

Dinamo Kijev - AEK 0:0 - prva utakmica 1:1

Lacio - FCSB 5:1 (3:0) - prva utakmica 0:1

Plzenj - Partizan 2:0 (0:0) - prva utakmica 1:1

RB Lajpcig - Napoli 0:2 (0:1)- prva utakmica 3:1

Sporting - Astana 3:3 (1:1) - prva utakmica 3:1

Viljareal - Lion 0:1 (0:0) - prva utakmica 1:3

Zenit - Seltik 3:0 (2:0) - prva utakmica 0:1

Milan - Ludogorec 1:0 (1:0) - prva utakmica 3:0

Arsenal - Ostersund 1:2 (0:2) - prva utakmica 3:0

Atalanta - Borusija Dortmund 1:1 (1:0) - prva utakmica 2:3

Atletik Bilbao - Spartak Moskva 1:2 (0:1) - prva utakmica 3:1

Braga - Olimpik Marsej1:0 (1:0) - prva utakmica 0:3

Salcburg - Sosijedad 2:1 (1:1) - prva utakmica 2:2

Crvena zvezda - CSKA Moskva 1:0 (1:0) - prva utakmica 0:0

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.