Pozitivan test na koronu ne može da otkaže trku formule jedan

Izvor: RTS, 03.Jun.2020, 11:17

Pozitivan test na koronu ne može da otkaže trku formule jedan

Generalni direktor Formule 1 Čejs Keri izjavio da je trke neće biti otkazivane ukoliko vozač ili član tima bude pozitivan na koronavirus.
Ogranizatori F1 juče su najavili da će sezona početi 5. jula trkom u Austriji.

"Imamo proceduru koja će nam omogućiti da pozitivan test na koronavirus ne dovede do otkazivanja trke. Ako vozač bude zaražen, timovi imaju rezervne vozače", rekao je Keri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinarima posle odluke od startu sezone.
Trka za Veliku nagradu Australije u martu otkazana je nakon što je član Meklarenovog tima bio pozitivan na kovid 19.
"Previše je scenarija da bismo analizirali svaki, ali ako se tim ne bude mogao takmičiti, to neće biti razlog otkazivanja trke", zaključio je Keri.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ako vozač bude zaražen, nema otkazivanja trke"

Izvor: B92, 03.Jun.2020

Generalni direktor Formule 1 Čejs Keri kaže da ukoliko jedan vozač bude bio pozitivan na Covid-19, trka se neće otkazati...On se medijima obratio u utorak, kada je saopšten i raspored prvih osam trka u sezoni...Prva će se voziti u Austriji 5. jula..."Imamo proceduru koja će nam omogućiti da pozitivan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.