Izvor: MozzartSport.com, 09.Jun.2021, 18:54

Povučena ručna: Suspendovan postupak protiv Reala, Barse i Juventusa

Naravno, problem je u Superligi

Uefa je u zvaničnom saopštenju objavila da je donela odluku da do daljeg zaustavi postupke protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa, poslednja tri kluba koja nisu odustala od projekta Superlige.

Disciplinski postupak protiv ova tri kluba Uefa je objavila 25. maja, a tada je pretila sankcijom za pomenuta tri kluba, dok su preostalih devet klubova promotera Superlige izbegli ove optužbe i prošli samo sa finansijskim penalima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Prošlog meseca Uefa je objavila sankcije za devet od 12 klubova koji su odustali od projekta Superlige, a to su Arsenal, Milan, Čelsi, Atletiko, Inter, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted i Totehnem.

Oni su se dogovorili da odustanu od 5% prihoda od Uefinih takmičenja naredne sezone i da zajedno doniraju 15.000.000 evra pomoći za lokalni razvoj fudbala i mladih timova u Evropi.

Engleski klubovi su postigli dogovor sa Premijer ligom i platiće ukupno 25.000.000 evra.

Real Madrid, Barselona i Juventus su ostali i dalje pri Superligi, Uefa je krenula na njih "đonom", ali sada, do daljeg, odustala od postupka.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.