Povređeni radnik Tigra preminuo u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni radnik "Tigra" preminuo u Nemačkoj

Jedan od trojice radnika koji su prebačeni na lečenje u Nemačku, posle povreda 23. aprila u pogonu Valjare fabrike "Tigar tyres" u Pirotu, preminuo je rano jutros, saopštila je ta kompanija.

"Sa velikim žaljenjem kompanija " Tigar tyres " obaveštava javnost da je naš radnik Dragan Sokolović preminuo od povreda zadobijenih u nesreći koja se dogodila 23. aprila u Valjari", navedeno je u saopštenju.

"Prema saznanjima koje smo dobili od SOS International, stručni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tim Univerzitetske klinike u Bohumu saopštio je da je u nedelju u 03.00 sati, povredama podlegao Dragan Sokolović, rođen 9. januara 1972, radnik Održavanja u Valjari", navela je kompanija.

U saopštenju se precizira da je Sokolović stradao usled dužeg udisanja vrelih gasova koji su izazvali unutrašnje povrede pluća.

"Tim specijalista u Nemačkoj je učinio sve što je medicinski moguće u jednoj od najmodernijih ustanova za lečenje opekotina u ovom delu sveta. Nažalost, opekotine su takva vrsta povreda da se neželjene posledice i komplikacije javljaju tek nakon nekoliko dana", saopštio je " Tigar tyres ", ukazujući da "neželjene posledice koje su se desile kod Dragana Sokolovića nije bilo moguće sanirati".

Ostala dvojica povređenih radnika, Dejan Mladenović i Miodrag Panić, za sada su u nepromenjenom stanju i lekari u Nemačkoj vode borbu za stabilizaciju njihovog zdravstvenog stanja, navedeno je u saopštenju.

Od trojice njihovih kolega koji su smešteni u Opštoj bolnici u Pirotu, Nebojša Jovanović je juče pušten na kućno lečenje, a ostala dvojica, Saša Veljković i Boban Blagojević, u stabilnom su stanju.

"Saša će najverovatnije u ponedeljak biti pušten kući, a Boban će zbog povreda šaka u ponedeljak biti upućen na konsultacije u Niš, na Kliniku za rekonstruktivnu hirurgiju", istaknuto je u saopštenju.

Kompanija " Tigar tyres " izrazila je iskreno i najdublje žaljenje zbog smrti Sokolovića i navela da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodici nastradalog kolege.

Nesreća se dogodila 23. aprila u takozvanoj pripremnoj sobi, koja se nalazi u pogonu Valjare, a uzrok je strujni udar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Povređeni radnik “Tigra” preminuo u Nemačkoj

Izvor: Mondo, 26.Apr.2015

Jedan od trojice radnika koji su prebačeni na lečenje u Nemačku, posle povreda 23. aprila u pogonu Valjare fabrike "Tigar tyres" u Pirotu, preminuo je rano jutros, saopštila je ta kompanija...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Sa velikim žaljenjem kompanija Tigar Tyres obaveštava javnost da...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.