Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2020, 20:39

Povratak neuništivog Ernana Barkosa, na jugu Italije će pokušati da odglumi "Tenka"

Argentinac po treći put u Evropi

Argentinski napadač Ernan Barkos ima 36 godina i ne namerava da prestane sa igranjem fudbala. Neuništivi Pirat ima novi klub pošto je i zvanično predstavljen kao pojačanje italijanskog četvrtoligaša Mesine. On je potpisao ugovor do kraja sezone i biće najzvučnije ime u ekipi sa juga Italije.

Ovo nije „ona“ Mesina koja je nekada bila simpatičan italijanski prvoligaš sa vatrenom atmosferom na tribinama i čuvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << derbijima protiv ređine. Mesina je imala zlatne godine sredinom prošle decenije kada su u napadu igrali legendarni Rikardo Zampanja, te Nikola Amoruzo, Arturo Di Napoli i Ivica Iliev. Ta Mesina je kasnije doživela finansijski slom od kojeg se do danas nije oporavila. Posle bankrota su nekoliko puta menjali vlasnike, ime kluba i vraćali se u treću ligu, ali nisu uspevali da se stabilizuju.

Klub za koji je potpisao Barkos je FK Mesina nastala pre desetak godina. I krenula je od pete lige. Igraju u Seriji D koja je četvrti rang italijanskog fudbala i nalaze se u istoj ligi sa nekadašnjom Mesinom koja danas igra po imenom ACR Mesina.

Dovođenjem Ernana Barkosa se nadaju da su dobili kapitalno pojačanje u borbi za prvo mesto.

Mesina je prošlog leta imala dogovor i sa legendarnim vezistom Boke Juniors i Katanije Pablom Ledezmom, ali on zbog porodične situacije ipak nije mogao da ispoštuje potpisani ugovor. Pre Barkosa je doveden još jedan argentinski veteran – Pablo Luiz Kabaljero. Nekada je igrao za Rasing, Guarani, Almeriju, a prošlu sezonu je proveo u Kartaheni. Tu je i još jedan iskusni Argentinac. Vezista Fakundo Korija koji je igrao za poznate južnoameričke klubove, u američkoj MLS ligi, Meksiku, Španiji...

Poput njega, i Barkos je tokom karijere igrao za Rasing u kojem je počeo živopisnu karijeru. Iz Rasinga je odlazio na pozajmice u paragvajski Guarani, ekvadorski Olmedo, Crvenu zvezdu i kineske klubove Šangaj i Šenžen. Kasnije je rešetao mreže u dresu ekvadorskog LDU Kita i igrao vrlo dobro za brazilske velikane Palmeiras i Gremio. Upravo je iz Palmeirasa uspeo da izbori poziv u reprezentaciju Argentine 2012. godine kada ga je selektor Alehandro Sabelja uvrstio na listu napadača sa Leom Mesijem, Serhijom Aguerom, Rodrigom Palasijom i Gonzalom Iguainom. Tom prilikm je Sabelja dao Barkosu prednost u odnosu na Karlosa Teveza i Dijega Milita?!

Posle Brazila je Barkos godinu dana u kineskom Tijanđinu, pa potpisao za Sporting iz Lisabona. U Portugaliji se nije snašao, baš kao i ranije u Crvenoj zvezdi pa je rešio da opet pobegne iz Evrope. Vratio se u argentinski Velez, da bi potom opet igrao za sjajno za LDU Kito. Bio je i u brazilskom velikanu Kruzeiru, igrao za kolumbijski Atletiko Nasional, da bi početkom obe godine potpisao za Bašundara Kingse iz Bangladeša?! Tamo se zadržao nekoliko meseci i na kraju prihvatio poziv Mesine da je uvede u Seriju C.

U Mesini se nadaju da će krenuti stopama komšija Ređine. Klub iz Ređo Kalabrije je prošao sličan put od Serije A preko bankrota i četvrte lige do novog uzleta. Prošle sezone je Ređina predvođena dobro poznatim veteranima Hermanom "Tenkom" Denisom i Režinaldom uspela da se plasira iz Serije C u Seriju B. Mesina se nada da će Barkos biti njen "Tenk" Denis.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.