Povratak klupskog fudbala! Šta gledati za vikend?

Izvor: Mondo, 07.Sep.2017, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak klupskog fudbala! Šta gledati za vikend?

Posle pauze zbog termina za reprezentacije, ponovo će na scenu klubovi. Izdvojili smo neke utakmice koje ne bi trebalo da propustite predstojećeg vikenda.

Foto: Guliver/Getty images/Oli Scarff

U fudbalu ne postoji veće i značajnije takmičenje od Svetskog prvenstva, ali dok završni turnir ne stigne na red, mnoge i ne zanima šta se događa u kvalifikacijama. Eventalno se zainteresuju tek u poslednja dva-tri kola grupne faze, kada se "lomi" ko će direktno na Mundijal, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a ko u baraž...

Zato je reprezentativna pauza prilično nepopularna među fudbalskim navijačima, koji sa nestrpljenjem čekaju da prođu te dve nedelje i ponovo dođe vikend kada će na terenu gledati igrače u klupskim dresovima.

Predstojeći vikend još je zanimljiviji, jer je uvertitra u početak Lige šampiona i Lige Evrope!

Ljubitelji fudbala u Srbiji mogu biti veoma zadovoljni viđenim u prethodne dve utakmice reprezentacije, koja je pobedama protiv Moldavije i Republike Irske došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, a nadamo se da će im nove radosti idućeg četvrtka doneti i igrači Crvene zvezde i Partizana, koji počinju svoje izazove u Ligi Evrope.

Zvezda će igrati protiv BATE Borisova u Beogradu (četvrtak, 21.05), a Partizan protiv Jang Bojsa u Švajcarskoj (četvrtak, 19.00).

Uvertiru tim utakmicama imaće na domaćoj sceni. Posle 0:0 u 155. "večitom derbiju", Crvena zvezda u 8. kolu Superlige igra protiv Javora u Ivanjici (subota, 19 časova), a Partizan će istog dana, ali dva sata kasnije, biti domaćin Mladosti iz Lučana. Obe utakmice prenosiće TV Arena Sport na svom prvom kanalu.

Derbi utakmicu narednog kola domaćeg prvenstva odigraće drugoplasirana Vojvodina i četvrtoplasirani Voždovac, koji se u nedelju u 19 časova sastaju u Beogradu. Prenos ove utakmice, takođe je obezbeđen na TV Arena Sport 1.

Kada su u pitanju "Lige petice", krenućemo od najpopularnije - Premijer lige. Na Ostrvu nas očekuje derbi Mančester siti - Liverpul (subota, 13.30), a kvalitetna borba očekuje se i u duelima Everton - Totenhem (subota, 16.00) i Lester - Čelsi (subota, 16.00). Istog dana, ali od 18.30. Nemanja Matić i Mančester junajted igraju u gostima protiv Stouka, dok će Luka Milivojević i Kristal Palas u nedelju od 17.00 odmeriti snage sa Barnlijem, takođe kao gosti.

Foto: Guliver/Getty images/Joe Raedle

  U Nemačkoj su uvek atraktivni Bajern Minhen i Borusija Dortmund, ali kako ovog vikenda prvi igraju u gostima protiv Hofenhajma (subota 18.30), a drugi, takođe na strani, protiv Frajburga (subota, 15.30), u prvi plan bi mogao da izbije duel HSV - Red Bul Lapcig.

Slavni klub iz Hamburga posle nekoliko sezona u kojima se borio za opstanak, aktuelni šampionat počeo je sa dve vezane pobede i videćemo može li da nastavi tim putem protiv najprijatnijeg iznenađenja u nemačkom fudbalu prošle sezone i učesnika Lige šampiona.

U Španiji će biti odigran gradski derbi Barselone, pošto na Kamp Nou dolazi Espanjol (subota, 20.45), dok fudbaleri Real Madrida na svom stadionu protiv Levantea imaju obavezu da se iskupe navijačima za prethodni remi sa Valensijom, takođe kod kuće.

Upravo "slepi miševi" opet igraju derbi kola, ovaj put na svojoj Mestalji, protiv Atletiko Madrida (subota, 16.15).

Biće zanimljivo videti i da li Leganes protiv Hetafea (petak, 21.00), a Real Sosijedad protiv Deportiva (nedelja, 12.00),  mogu do maksimalne treće pobede na startu prvenstva.

Italijanska Serija A u trećem kolu donosi derbi Lacio - Milan (nedelja, 15.00), a dobra utakmica očekuje se i od fudbalera Sampdorije i Rome (subota, 20.45). Đenovljani su u grupi od pet timova koji imaju maksimalnih šest bodova na startu sezone.

Videćemo ko će od njih nastaviti pobedničkim putem. Juventus u subotu od 18.00 igra protiv Kjeva kod kuće, Inter u nedelju od 12.30 protiv debitanta SPAL-a, takođe na svom terenu, Napoli u nedelju od 20.45 protiv Bolonje u gostima, a Milan smo već pomenuli.

Odlaskom Zlatana Ibrahimovića iz Pari Sen Žermena u Mančester junajted, opalo je interesovanje za francusku Ligu 1, ali su Parižani posle izgubljene titule (prošle sezone šampion je bio Monako) rešili da ponovo angažuju zvezde i doveli Nejmara iz Barselone i Kilijana Mbapea iz Monaka.

Kako će taj tandem izgledati na terenu, trebalo bi da vidimo već u petak od 20.45, kada PSŽ igra protiv Meca u gostima. Jedini koji uz Parižane ima maksimalnih 12 bodova iz prva četiri kola je Monako, koji će u subotu od 17 časova igrati protiv Nice u gostima.

Tim u kojem je i Mario Baloteli ima samo tri boda iz prva četiri kola, ali je pobedu ostvario posle tri vezana poraza, pa se u klubu nadaju da će i protiv aktuelnog šampiona moći do povoljnog rezultata.

Kao što smo pomenuli, utakmice predstojećeg vikenda su uvertira za početak grupne faze međunarodnih takmičenja, pa će navijači Crvene zvezde i Partizana posebnu pažnju posvetiti rivalima sa kojima će njihovi klubovi igrati u Ligi Evrope.

Pristalice crveno-belih zanimaće rezultati utakmica BATE Borisov - Slavija (subota, 18.00), Augzburg - Keln (subota, 15.30) i Arsenal - Bornmut (subota, 16.00), dok će se crno-beli interesovati za epiloge duela Jang Bojs - Lugano (nedelja, 16.00), Dinamo Kijev - Aleksandrija (nedelja, 18.30) i Skenderbeg - Fljamurtari (subota, 19.00).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.