Povratak Voriorsa u San Francisko?

Izvor: B92, 21.Maj.2012, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Voriorsa u San Francisko?

Golden Stejt Voriorsi nalaze se blizu dogovora za preseljenje iz Ouklenda u San Francisko, prenosi ESPN.

Gradonačelnik San Franciska Ed Li je 11. maja saopštio da će pregovarati sa upravom Voriorsa oko preseljenja tima pred sezonu 2017/2018.

Predlog timu je potpisalo svih 11 gradskih supervizora i nekoliko biznismena, što povećava šansu o izgradnji arene i dolasku "ratnika". Ovo pismo je poslato nekoliko dana nakon što je Li razgovarao sa vlasnikom tima Piterom Gruberom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Los Anđelesu.

Gradonačelnica Ouklenda, gde su Voriorsi trenutno pozicionirani, Džin Kuan odgovorila je poslavši timu lično pismo. Kuan je posvećena zadržavanju tima u Istočnom zalivu.

Voriorsi se se često "seljakali" otkako su iz Filadelfije, gde su osnovani 1945. godine, stigli u Kaliforniju1962. Mečeve su kao domaćini igrali u Ouklendu, San Francisku, San Dijegu, San Hozeu i Deli Sitiju, tokom proteklih pet decenija.

Franšiza je promenila ima iz San Francisko Voriorsa u Golden Stejt Voriors 1971. godine kada se preselila u Ouklend. Da li će Voriorsi ponovo preći most "Bej" i opet biti tim iz San Franciska, znaće se možda već u utorak.

Voriorsi su osvojili titulu u sezoni 1946/47, u premijernoj u BAA (Basketball Association of America) ligi koja će kasnije postati NBA posle ujedinjenja sa NBL (Nacional Basketball League).

Kasnije su osvojili dve NBA titule, prvu kao Filaldelfija u sezoni 1955/56, a potom i kao Golden Stejt u sezoni 1974/75.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.