Povratak Rouza i pobeda Bulsa! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Nov.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Rouza i pobeda Bulsa! (VIDEO)

Košarkaš Čikago Bulsa prikazao dobru partiju posle povrede, kao i njegov saigrač Pau Gasol * Iznenađenje večeri priredila je Indijana

Derik Rouz je Marko Rojs u košarkaškom svetu. Jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi svako malo muke muči sa povredama, a poslednja u nizu bila je ona od pre desetak dana, kada je na utakmici sa Torontom povredio tetivu.

Sjajni plejmejker Čikaga se vratio na teren na utakmici sa Jutom u Solt Lejk Sitiju. Bulsi su slavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << rezultatom 97:95, a Rouz je doprineo sa 18 poena i pet asistencija.

Oporavio se i iskusni Pau Gasol, koji je takođe pružio dobru partiju – 23 poena i devet skokova.

Premda su Bulsi imali prednost i od 20 poena, “džezeri” su uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu, ali do preokreta na kraju nije došlo. Najefikasniji u pobedi je bio Džimi Batler sa 25 poena, dok se među poraženima istakao Derik Fejvors sa 21 poenom i 15 skokova.

Hjuston je pobedom nad Niksima ostvario najbolji start sezone (11-3) u poslednjih 15 godina. Za to je svakako najzaslužniji Džejms Harden, koji je sa svojih 36 poena bio nerešiv problem za ekipu iz Njujorka. Jedini “dvocifreni” u poraženoj ekipi bio je Karmelo Entoni sa 14 poena, koji uzgred nije ulazio u igru u drugom poluvremenu.

Iznenađenje večeri priredila je Indijana pobedom nad Meveriksima u Dalasu 111:110.

Pejsersi su bili prilično razigrani, a do pobede je predvodio momak koji je dobio šansu iz razvojne lige zbog povreda koje su zadesile tim. Donald Sloun je ubacio 29 poena, zabeleživši još i pet asistencija. Na drugoj strani su najbolji bili Monta Elis sa 24 poena i Dirk Novicki sa 22 (uz 11 skokova).

Rezultati

Šarlot – LA Klipers 92:113

Klivlend – Orlando 106:74

Filadelfija – Portland 104:114

Toronto – Finiks 104:100

Hjuston – Njujork 91:86

Dalas – Indijana 100:111

Juta – Čikago 95:97

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.