Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 10:34

Povratak Promesa protiv mušterije

Rubin iz Kazanja bez pobede nad Spartakom na 13 prethodnih odmeravanja u prvenstvu Rusije

Posle tihog početka zimskog prelaznog roka, neka velika imena pronašla su uhlebljenje u Rusiji, mada verovatno nijedno nije veće od bivšeg prvaka i kultnog heroja Spartaka Kvinsija Promesa. Holanđanin je u Moskvu stigao tek u sredu, pa je verovatno teško očekivati da već danas odigra svih 90 minuta protiv Rubina, u sklopu 20. kola Premijer lige (12.00).

Tim pre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što se Aleksandr Sobolev vratio u stroj posle povrede, a uz dodatak Promesa i još postojeće snage Džordana Larsona i Ezekjela Ponsea, trener crveno-belih Domeniko Tedesko ima vatrenu moć u navali, sposobnu da se bori za mesto u samom vrhu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U svojoj prvoj epizodi u Rusiji, Promes je proveo četiri godine, osvojivši titulu 2017. godine pod vođstvom Masima Karere, i zacementirao je svoj status modernog velikana sa 66 golova za klub u 135 nastupa u svim takmičenjima. Samo u Premijer ligi svrstao se na šesto mesto među strelcima rođenim u inostranstvu iza Vagnera Lava, Sardara Azmuna, Danija, Sejdjua Dumbije i Arija.

Spartak će ovog vikenda kod kuće dočekati Rubin iz Kazanja, pošto je doživeo ispadanje iz Kupa Rusije od strane njihovog istorijskog rivala Dinama iz Moskve prošlog vikenda, pa će očajnički pokušati da povrati ponos. Samo lider Zenit iz Sankt Peterburga, CSKA i Krasnodar su bili efikasniji od Spartaka u dodadašnjem toku kampanje, pa crveno-beli uz Promesa imaju dodatni podsticaj i strašnu perspektivu.

Gosti iz Kazanja moraće da prevaziđu negativnu tradiciju protiv Spartaka, ako misle da dođu do slavlja. U poslednjih 19 susreta u ligi sa Spartakom, Rubin je pobedio samo jednom, dok je poslednja pobeda u gostima u Moskvi stigla pre više od jedne decenije. Ujedno, Rubin je na 13 proteklih sudara sa crveno-belima u šampionatu bez trijumfa.

Kada se govori o Rubinu, mora se istaći da je ovaj tim u potpunosti obnovljen posle dolaska Leonida Sluckog na mesto šefa struke u smiraj 2019. godine. Od tada je u tim stiglo 15 igrača, a među njima je i srpski internacionalac Đorđe Despotovvić, koji je prvi strelac ekipe sa sedam pogodaka. Sastav iz Kazanja je prvu polusezonu proveo na prosečnom nivou, sada je na 10. mestu, a glavni zadatak mu je da uđe u zonu evropskih takmičenja.

PREMIJER LIGA RUSIJE - 20. KOLO

Petak

Tambov - Rotor 1:3 (1:0)

/Arkipov 41 - Gigašvili 54ag, Ponse 58, Kipijani 72/

Subota

Himki - Ufa 2:1 (0:0)

/Konate 49, Glušakov 62 - Kamilov 90+4/

Zenit - Rostov 2:2 (0:1)

/Pojarkov 73ag, Kuzjajev 78 - Sove 44, 89/

Lokomotiva M. - CSKA M. 2:0 (2:0)

/Lisakovič 6, Krihovijak 41/

Soči - Arsenal 4:0 (0:0)

/Zabolotnji 51, Terekov 53, Žoaozinjo 58, Jusupov 67/

Nedelja

12.00: (2,00) Spartak M. (3,45) Rubin (3,80)

14.30: (2,55) Ahmat (3,05) Dinamo M. (2,95)

17.00: (1,50) Krasnodar (4,20) Ural (6,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.