Izvor: B92, 27.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Kartera - poraz Kingsa

Vins Karter se u nedelju vratio u tim Toronta, i sa 22 poena predvodio svoj tim do pobede nad Sakramentom rezultatom 101:97.

Kingsi su tako zabeležili treći uzastopni poraz od takozvanih autsajdera, uz jednu od najslabijih aprtija u sezoni. Jugoslovenski reprezentativci Vlade Divac i Pedja Stojaković (šut iz igre 2-10), kao i ceo tim Sakramenta odigrali su dosta slabo, prvi je postigao 4 a drugi 10 poena.

Predvodjen nadahnutim Karterom Toronto je vodio od samog početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meča, uz solidnu igru, pogotovo u skoku i odbrani, dok Kingsi nikako nisu mogli da dodju do svoje igre kontranapada i lakih poena.Jedini koji je odigrao na visokom nivou bio je Majk Bibi koji je postigao 30 poena.

O tome koliko je Sakramento jak tim govori i činjenica da i pored, u nekim trenucima očajne igre, nijednom nisu gubili sa više od 11 razlike.Šta više, posle serije od 14:2, poenima Bibija i Stojakovića, Kingsi su krajem treće četvrtine poveli sa 67:66.

Ipak, Toronto je poenima odličnih Kartera, Petersona i Lenarda u završnicu ušao sa 9 poena prednosti.Sa druge strane, Kris Veber, koji je po statistici bio najbolji na terenu (17.tripl dabl u karijeri - 24p, 19sk i 10as), je na 4 razlike , u dva napada 2.minuta pre kraja promašio 3 od 4 slobodna bacanja, i oduzeo šansu svom timu za pobedu.

Pedja Stojaković je na očiglednu krizu svog tima reagovao sledećim rečima:

"Ovo je alarmantno, jer cele sezone nismo izgubili tri meča za redom.Sada moramo kući, gde treba da odigramo kraljevski protiv Jute u utorak".

Za utehu Kingsima, u nedelju je poražena i ekipa Dalasa, i to kod kuće od Portlanda sa 100:93.Blejzersi su u Teksasu pokazali da se na njih ozbiljno mora računati ove sezone, jer su pokazali karakter. Gubili su u prvom poluvremenu, ali je rezervista Zek Rendolf sa 16 poena u drugom poluvremenu ( podržan od Skotija Pipena koji ove sezone igra kao u Bulsima), pomogao svom timu da preokrene rezultat i dobije meč.

LA Klipersi su pružili jak otpor Indijani, a Marko Jarić imao solidan učinak od 9 poena i 3 skoka (2 trojke).

Nepredvidljivi Njujork je pobedio Finiks, dok je Pol Pirs prvim tripl-dabl učinkom (27p, 13sk i 13 as.) u karijeri bio najzaslužniji za pobedu Seltiksa u meču sa Orlandom.

Čikago je u svom "Junajted Centru" pobedio Hjuston 100:98, uz 29 poena Džejlena Rouza. Ipak, odlučujući koš postigao je Markus Fajzer i tako doneo i 17.pobedu Bulsima ove sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.