Povratak Andrije Živkovića

Izvor: Politika, 21.Nov.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Andrije Živkovića

Partizanovi fudbaleri dočekuju Novi Pazar (15 č). – Drulović: Da najzad prvi damo gol...

Trener Partizanovih fudbalera Ljubinko Drulović je razgovor sa predstavnicima medija, povodom prve utakmice na domaćem terenu posle mesec dana, održao baš na radnom mestu – sedeći na svojoj „klupi” pored terena stadiona u Humskoj. Razlog je bilo predstavljanje novih, kožnih sedišta italijanske firme „Sparko”, sa bojama i obeležjima srpskog šampiona, koja će biti na raspolaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << domaćim i gostujućim rezervnim igračima i stručnim štabovima počev od današnje utakmice 18. kola Superlige sa Novim Pazarom (15 č, TV Arena sport 1).

Šef struke Partizana bio je raspoložen pre svega zbog poboljšanja kadrovske situacije uoči preostalih osam utakmica jesenje polusezone (pet u prvenstvu, dve u Ligi Evrope, jedna u Kupu Srbije).

– U tim se vraća Andrija Živković, koji je bio dva puta povređen u proteklih mesec i po. Oporavio se i Nemanja Petrović, a verovatno će zaigrati i Umaru. Početkom sledeće sedmice će se priključiti Brašanac, koji je pauzirao mesec dana i Stevanović koji se povredio tokom pauze. Problema imamo u odbrani, od štopera je spreman samo Ćirković jer su se povredili Ostojić i Fabrisio. A, do kraja sezone nemamo Balažica, koji je uspešno operisan u Rimu – saopštio je Drulović.

Povrede igrača 47-godišnji stručnjak smatra glavnim uzrokom serije loših rezultata:

– Bilo je mnogo utakmica, zbog čega je potrebna veća rotacija igrača. Ovo je prva sezona sa novim sistemom takmičenja i biće dobro iskustvo za neke naredne. Pauza je došla u pravom trenutku, osvežili smo igrače i oseća se pozitivan ambijent. Trudićemo se da što bolje završimo prvi deo sezone.

Mada je u Novom Pazaru igrao sa drugom postavom, poraz kraj Jošanice je najavio turbulencije koje su usledile.

– Novi Pazar ima visoke igrače i opasan je iz „prekida”, a očekujem da bude orijentisan na defanzivu i kontranapad. Bitno je da mi budemo pravi, da najzad prvi postignemo gol što nam nije uspelo u prvenstvu otkako sam došao za trenera. Saša Ilić će početi utakmicu, želimo da budemo kreativni i ofanzivni – kazao je Drulović.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.