Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećano prisustvo policije u blizini škola

BANJALUKA - Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka je od početka školske godine povećao policijsko prisustvo u blizini obrazovanih ustanova, kao i na putevima kojima se kreće veći broj đaka, saopšteno je iz banjalučkog CJB-a.

Povećano prisustvo policije u blizini škola realizovano je u okviru kampanje "Vozači, škola je za nas, a oprez je za vas", koju provode pripadnici CJB- Banjaluka.

Velika pažnja posvećena je bezbjednosti djece školskog uzrasta koji prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << put samostalno učestvuju u saobraćaju.

Pripadnici CJB-a Banjaluka će u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanja odnosa vozač - pješak i tehnička ispravnost autobusa kojima se vrši prevoz učenika.

Policija će eliminisati nepropisno parkirana vozila u zoni škola, a posebno u zonama pješačkih prelaza, a biće sankcionisani i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

Planirano je da u drugoj polovini septembra policija održi predavanje najmlađim školarcima iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Pripadnici CJB-a Banjaluka sutra će od 10.30 časova ispred Osnovne škole "Branislav Nušić" u Ulici manjačkih ustanika u Banjaluci zajedno sa prestavnicima Auto-moto društva u okviru kampanje, djeliti promotivni materijal.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.