Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 14:38

Poulsen uvredio Baćuške, iz Rusije poručuju: Momci, kaznite ih zbog dugačkog jezika

"Ne obraćamo pažnju na to što protivnici govore, dovoljno smo motivisani i bez toga", ističe selektor Rusije Stanislav Čerčesov pred okršaj sa Danskom u meču trećeg kola Grupe B (21.00)

Bez osvojenog boda u uvodne dve utakmice grupne faze, a i sa takvim učinkom Danci će u poslednjem kolu imati priliku da se domognu osmine finala. I kao da to što praktično ništa nije rešeno u Grupi B (Belgija ide dalje, ali se ne zna sa koje pozicije), nije dovoljno obećavalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pred treću rundu, napadač danske reprezentacije Jusuf Poulsen dodatno je svojom izjavom podgrejao atmosferu pred susret sa Rusijom (21.00).

Njegove reči kako "Danska ne zaslužuje da bude u nokaut fazi, ako ne može da pobedi Rusiju" u najvećoj zemlji na svetu shvatili su kao uvredu. Tako ruski Čempionat nalaže svojim ljubimcima: "Momci, kaznite Dance zbog njihovog dugačkog jezika."

Selektor Baćuški Stanislav Čerčesov se ipak nije previše obazirao na Poulsenove izjave. Upitan da prokomentariše Poulsenovu izjavu, Čerčesov je rekao:

"Ne obraćamo pažnju na to što protivnici govore, dovoljno smo motivisani i bez toga."

Kako i ne bi bili. Imaće priliku da na drugom uzastopnom velikom turniru odu u nokaut fazu. Međutim, nakon što su bili domaćini Svetskog prvenstva 2018, a u prethodna dva meča u Sankt Peterburgu ugostili Belgiju i Finsku, Rusi će konačno igrati na strani, na Parken stadionu u Kopenhagenu. Pritom, bez podrške svojih navijača – dok će Danaca biti oko 25.000 - jer Sputnjikova vakcina još nije odobrena od strane EU, a Rusija se nalazi na “narandžastoj” listi Danske, te je građanima te zemlje potreban valjani razlog za ulazak, što fudbal očigledno nije.

No, da se vratimo samoj utakmici. Dakle, za Dansku ne postoje opcije – pobeda je imperativ. A ni ona im ne garantuje prolazak dalje, ukoliko Finska osvoji makar bod protiv Belgije. Međutim, ako Crveni đavoli savladaju Fince, a selekcija Kaspera Hjumlanda trijumfuje na Parkenu, sve tri reprezentacije imaće po tri boda. U tom slučaju sledi – računanje. Prvi parametar koji će u tom slučaju odlučivati jeste najbolja gol-razlika u međusobnim duelima, zatim veći broj postignutih golova u međusobnim utakmicama, a ukoliko u tom trouglu sve bude izjednačeno gledaće se isti parametri, ali na nivou cele grupe, uključujući i učinak protiv Belgije.

Rusima je dovoljan i bod, ako ništa drugo, onda da kao trećeplasirani odu dalje, u slučaju da Finska savlada Belgiju. Stoga se u sastavu gostiju ne očekuju značajne promene. Čerčesov će ponoviti formaciju sa petoricom pozadi, a Mario Fernandes, koji je zbog povrede napustio prethodnu utakmicu u prvom poluvremenu, oporavio se i zauzeće mesto kraj desne aut-linije.

Hjumland će s druge strane izvesti drugačiju, znatno ofanzivniju postavu u odnosu na onu sa kojom se suprotstavio Belgiji. Promenom formacije štoper Vestergard će se preseliti na klupu, Damsgard, koji se dobro pokazao na prethodnoj utakmici, zaigraće ispred Dilejnija i Hojbjerga, a u samom špicu napada trebalo bi da se nađe Kornelijus.

RUSIJA - DANSKA, 21.00

Stadion Parken (Kopenhagen)

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

Rusija (5-2-3): Safonov – Fernandes, Diveev, Džikija, Kudrašov, Karavaev – Zobnin, Barinov – Golovin, Dzjuba, Mirančuk

Danska (4-2-3-1): Šmajhel – Vas, Kjer, Kristensen, Mele – Hojbjerg, Dilejni – Poulsen, Damsgard, Brajtvajt - Kornelijus

EVROPSKO PRVENSTVO, GRUPA B, TREĆE KOLO

Ponedeljak

21.00: (4,90) Rusija (3,50) Danska (1,77)

21.00: (8,50) Finska (4,50) Belgija (1,43)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.