Potvrda: Premije za vaterpoliste, košarkašice...

Izvor: B92, 13.Avg.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrda: Premije za vaterpoliste, košarkašice...

Kao što je prethodnih dana najavljivano iz državnog vrha, najbolji srpski sportisti koji su se ovog leta okitili medaljama, dobiće novčane nagrade.

Vlada Srbije je današnjoj sednici usvojila Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojene sportske rezultate na svetskim i evropskim prvenstvima u vaterpolu, košarci, atletici, tekvandou i veslanju, saopštila je vladina Kancelarija za odnose s medijima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u ponedeljak da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će svaki vaterpolista dobiti po 30.000 evra, a svaka košarkašića po 20.000 evra za osvojene zlatne medalje.

„To će biti jedinstven slučaj u savremenoj srpskoj istoriji“, rekao je premijer Vučić na jučerašnjoj konferenciji za novinare i dodao da to dovoljno govori o našem budžetu, ozbiljnosti i odgovornosti i o tome da se politika Srbije menja po pitanju pouzdanosti.

„To su ti momci i devojke zasluzili, u malo kojim zmeljama se tolike nagrade dobijaju, to su ogromni troškovi za budžet“, rekao je Vučić i pozvao sportista da osvajaju još medalja, jer su, kako je rekao, predvidjene još više nagrade za to.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.