Potreban evropski odgovor u vezi bojkota ZOI u Kini

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 15:44

"Potreban evropski odgovor u vezi bojkota ZOI u Kini"

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je da Evropa mora da pronađe zajednički odgovor na pitanje diplomatskog bojkota ZOI u Pekingu

Sjedinjene Američke Države prve su se odlučile na diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu zbog, kako su naveli, kršenja ljudskih prava u Kini.

Bojkotu su se pridružile Australija, Kanada i Velika Britanija, ali ne i Francuska.

Berbok je rekla da slučaj kineske teniserke Šuaj Peng, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čiji je nestanak postao pitanje međunarodne zabrinutosti, a nakon njenih navoda da je seksualno zlostavljana, treba da se nastavi, prenosi agencija Rojters.

"Kada žena iznese takav prigovor, to mora da se čuje u međunarodnom kontekstu. Moramo da nastavimo sa slučajem i dođemo do zajedničkog odgovora", rekla je Berbok u Parizu tokom prvog putovanja u inostranstvo kao šefice nemačke diplomatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEMCI POZIVAJU NA JEDINSTVO: Potreban evropski odgovor u vezi bojkota ZOI u Kini

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021

Do sada odluku da ne pošačju delegaciju donele SAD, Velika Britanija, Australija i Kanada...Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je danas da Evropa mora da pronađe zajednički odgovor na pitanje diplomatskog bojkota Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, koje će se održati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.