Potpuno luda pol pozicija Markesa

Izvor: B92, 11.Apr.2015, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno luda pol pozicija Markesa

Vozač Repsol Honde Mark Markes došao je do pol pozicije u veoma uzbudljivim kvalifikacijama za Veliku nagradu Amerika, drugu trku sezone.

Markes je do prve pol pozicije u ovogodišnjem Moto GP šampionatu došao krugom u vremenu od 2:02.135 minuta na stazi u Ostinu.

Drugo mesto, sa skoro tri i po desetinke zaostatka, zauzeo je Andrea Doviciozo na Dukatiju, a njemu i Markesu će se na startu trke, u nedelju u 21 čas, u prvom redu pridružiti vozač Jamahe Horhe Lorenco.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iako je Markes osvojio pol poziciju sa više od tri desetinke prednosti, taj podatak ne govori koliko su kvalifikacije bile uzbudljive. Španac se održavao na čelu sve do dva minuta pre kraja, kada se zaustavio na startno-ciljnom pravcu, ali je pretrčao zid između staze i boksova i uzeo drugi motor. To se ispostavilo kao sjajna odluka, pošto je brzo pao na sedmo mesto, da bi vožnjom na ivici uspeo da nadmaši Dovicioza i zgrabi pol poziciju.

Dok Markes nije za dlaku osvojio po poziciju, ostali vozači su vodili veliku borbu, a devetoricu je delila jedna sekunda. Doviciozo je za 66 hiljaditinki iza sebe ostavio Lorenca, dok je pobednik prve trke sezone Valentino Rosi bio samo 27 hiljaditih delova sekundi dalje. ’Doktor’ će se naći na početku drugog reda, ispred Kala Kračloua na LCR Hondi i vozača Mark VDS Honde Skota Redinga. Prvu desetoricu kompletiraće Andrea Janone na drugom Dukatiju, braća Espargaro – Aleš i Pol, odnosno Bredli Smit na Jamahi Teh 3.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.