Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 11:06

Potpuni krah: Đokoviću ni bronza

Neiskorišćene brejk šanse odvele Novaka u poraz od Buste – 2:1

Kompletan krah Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama. Posle šokantnog poraza juče od Aleksandra Zvereva u polufinalu, danas nije uspeo da dođe ni do bronzane medalje.

Umoran, iscrpljen fizički i mentalno, Đoković je dao sve od sebe, borio se koliko god je mogao za tu bronzu, koja bi bila upisana u saldo medalja Srbije, ali prosto, u njegovoj igri je malo šta funkcionisalo. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << A, uporni, dosadni, kao osica naporni Pablo Karenjo Busta je koristio svaku šansu, svaku polušansu, vadio bi čudense udarce „iz šešira“ kada bi bio sateran u ćošak...

Na kraju, 2:1 u setovima i bronzana medalja za Španca – 6:4, 6:7, 6:3. Novaku je šansa za odličje ostala još u miks dublu sa Ninom Stojanović za koji sat, ako bude imao išta od snage i volje u rezervoaru.

Antipatični Busta, koji je prošle godine na US openu dobio prolaz kada je Đoković pogodio linijskog sudiju u vrat, pa kukao na Novakovo ponašanje posle poraza na Rolan Garosu, opet je imao trenutke tužnog ponašanja, kada je prigovorio sudiji što nije dao Đokoviću opomenu što je bacio reket!?

Srpskog tenisera su u poraz odvele, pre svega, neiskorišćene brejk šanse. Neverovatno je da je Novak dobio set u kojem nije imao nijednu priliku da oduzme rivalu servis, dok je u prvom i trećem propustio pregršt mogućnosti da stekne takvu prednost i olakša sebi život, otvori put ka pobedi.

U prvom setu najbolji teniser sveta je propustio brejk prilike u prvom, pa u drugom Bustinom servis gemu, pa dve u poslednjem, na 4:5, da se vrati u set. I nije vredelo...

Drugi set nije doneo nijednu brejk priliku nijednom od tenisera, pa se lomilo u taj-brejku. Busta je došao do meč lopte na 6:5, ipak Đoković je smogao snagu, napravio preokret i odveo borbu u treći set.

A, tamo je krenulo po starom. Prvi gem, brejk šansa za srpskog tenisera, nije je iskoristio. Ali zato Busta njegovu odmah posle toga jeste, napravio je brejk, potvrdio ga i došao na pola koraka od trijumfa.

Španac je igrao perfektno: snažno, agresivno, a ruka ga je slušala kao da je u njoj skriven mali kompjuter. Do ludila je Busta dovodio Đokovića brojem pogođenih linija, a svakim novim udarcem samopouzdanje mu je samo raslo, pa se nije libilo i pokušaja kojih u nekoj drugoj prilici verovatno ne bi bilo.

Gem za 5:2 je bio slika i prilika: Đoković je morao da napadne, da bi se vratio u set, a Busta ga je „počistio“ s terena sa četiri neverovatna vinera. Poslednja šansa, deveti gem, trajao je dugo, Španac je servirao kao da je Iznerov duh ušao u njega. Na svaki Novakov poen odgovorio je as servisom. Od toga odbrane nije bilo.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.