Potpuna ludnica u Šefildu – VAR penal u 102 za spas davljenika

Izvor: B92, 21.Jan.2024, 18:22

Potpuna ludnica u Šefildu – VAR penal u 102' za spas "davljenika"

Fudbaleri Šefild junajteda i Vest Hema odigrali su jedan od luđih mečeva ove sezone koji je trajao 103. minuta, na kraju je završen egalom 2:2.

Domaći tim izjednačio je iz penala u 102. minutu nakon što je VAR intervenisao i proverio spornu situaciju u kaznenom prostoru gostiju.

Prethodno, viđena su i dva crvena kartona u nadoknadi, dobili su ga Cufal iz Vest Hema u 93. minutu (drugi žuti) i rezervista Šefilda Bruster - direktan u 97. minutu.

Čitavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovom haosu u nadoknadi prethodilo je vođstvo gostiju preko Kornea u 28. minutu, potom izjednačenje "fenjeraša" preko Breretona u 44, a onda i novo vođstvo "Čekićara" na "Bramal Lejnu" u režiji Vord Prausa iz penala u 79.

Gosti su, činilo se, imali sve u svojim rukama, ali su igrači Šefilda bili silno rešeni da učine sve što je u njihovoj moći da ne izgube i ovaj meč.

U vrlo napetoj završnici meča, duboko u nadoknadi, uspeli su da izdejstvuju penal koji je potvrđen tek nakon što je VAR intervenisao četiri minuta nakon sporne situacije pred golom Vest Hema.

Dok je trajala provera, golman Vest Hema Alfons Oreola se požalio na povredu, navdno ga je Oli Mekburni udario i oborio, pa je viđena i jedna nesvakidašnja situacija - Oreola nije mogao dalje pa je umesto njega ušao Lukas Fabijanski da proba da odbrani udarac sa bele tačke, koji se spremao da izvede Džejms Mekati.

Utisak je da je ovo bio taktička zamisao menadžera tima iz Londona Dejvida Mojsa, da zamenom golmana uveća šanse da se sačuva pobeda jer je Fabijanski poznat kao solidan penaldžija.

Ipak, Mekati je bio siguran, savladao je rezervistu "Čekićara" i golom za 2:2 stavio tačku na ovu zaista uzbudljivu utakmicu.

Šefild ostaje poslednji na tabeli sa samo 10 osvojenih bodova ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.