Potpredsednik IBA posetio Srbiju i javno pohvalio odlične uslove za boks

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2023, 11:35

Potpredsednik IBA posetio Srbiju i javno pohvalio odlične uslove za boks

Posetio i Bokserski savez Srbije.

Potpredsednik Međunarodne bokserske federacije (IBA) Aduk Abakarov boravio je prethodnih dana u poseti Srbiji, Bokserskom savezu Srbije (BSS) i BK Crvena zvezda. Njegov domaćin bio je Nenad Borovčanin, prvi čovek BSS, koji je upoznao Abakarova sa sistemom rada u srpskom boksu.

Visoki predstavnik IBA izrazio je želju da poseti neki od tradicionalnih bokserskih klubova sa jakim imenom, pa je izbor pao na BK Crvena zvezda. U sali stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Rajko Mitić" iste večeri je pokazni trening crveno-belima držao ugledni trener iz Kazahstana Bolat Nijazimbetov, a posle demonstracije Abakarov je bio oduševljen viđenim.

Na licu mesta se uverio da škola boksa funkcioniše besprekorno, da je vode licencirani treneri i da su uslovi besprekorni.  Istakao je značaj u popularizaciji boksa od strane kluba jednog tako velikog imena i zahvalio se Vladanu Miketiću, predsedniku BK Crvena zvezda, na požrtvovanosti i sprovođenju plana i programa koji je usklađen sa IBA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.