Potpisan najveći ugovor u istoriji američkog sporta – 700.000.000 $

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 22:31

Potpisan najveći ugovor u istoriji američkog sporta – 700.000.000 $

Bezjbol igrač Šohei Otani pridružiće se Los Anđeles Dodžersima, sa kojima je dogovorio destogodišnji ugovor vredan 700 miliona dolara.

Primera radi, Lebron Džejms i Majkl Džordan su zajedno tokom cele NBA karijere zaradili 628 miliona dolara.

Japanac je najbolji bejzbol igrač na svetu, a prethodnih pet godina igrao je za LA Ejndželse.

Otani je potpisao najveći ugovor u istoriji američkog sporta, koji je za 300 miliona američkih novčanica "jači" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od prethodnog rekorda.

Otanijev ugovor je 64 odsto veći od prethodnog rekorda od 426,5 milona dolara koliko je za 12-godišnji ugovor dobio Majk Traut iz Ejndželsa 2019. godine.

Japanski igrač će imati 70 miliona dolara po sezoni, u odnosu na oko 42,3 miliona dolara koliko je primao u Ejndželsima.

"Obećavam se da ću uvek raditi ono što je najbolje za tim i da ću uvek nastaviti da dajem sve od sebe kako bi bi bio najbolja verzija. Do poslednjeg dana moje igračke karijere, želim dai dem napred,ne samo za Dodžerse već i za svet bejzbola“, napisao je Otani na društvenim mrežama.

Otani je rođen 5. jula 1994. godine, majka mu je igrala badminton, dok mu je otac je radio u lokalnoj fabrici automobila i amaterski se bavio bejzbolom.

Otani se smatra najboljim bejzbol igračem sveta, on je 2021. i 2023. godine jednoglasno bio MVP, a 2022. bio je drugi u izboru.

Kako je prenela agencija Asošiejted pres, to je najverovatnije najveći ugovor u svetskom sportu, za koji se veruje da su ga do sada imale fudbalske zvezde Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan najveći ugovor u istoriji američkog sporta

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2023

Bezjbol igrač Šohei Ohtani pridružiće se Los Anđeles Dodžersima, sa kojima je dogovorio destogodišnji ugovor vrijedan 700 miliona dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Imamo najskuplji ugovor u istoriji sporta: 700 miliona dolara za igrača koji igra na dve pozicije istovremeno!

Izvor: 24sedam.rs, 10.Dec.2023, 08:03

Samo su fanatici čuli za njega, ali on je godinama ubedljivo najbolji igrač u svom sportu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.