Izvor: Piplmetar.rs, 03.Dec.2023, 13:31

Potpis koji će spasiti Ajaks? „Kopljanici“ prihvatili predlog Van Gala!

Ajaks je dotakao dno početkom aktuelne sezone i u jednom trenutku bio poslednjeplasirani tim u holandskoj Erediviziji.
Ceh tome platio je trener Moris Stajn kojeg je zamenio Džon Van t’ Šip, dok je prethodno sportski direktor kluba Sven Mislintat takođe razrešen dužnosti.
„Kopljanici“ su posle trenera, doveli i novog funckionera, pa je tako ulogu direktora fudbala preuzeo Marajn Buker (39) i to na preporuku legendarnog Luja van Gala.
Iskusni trener radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je sa Bukerom u AZ Alkmaru gde je potonji obavljao funkciju sportskog direktora punih 11 godina i smatra se jednim od najzaslužnijih ljudi za uspon omladinske škole kluba iz Alkmara koja je prošle sezone osvojila finale Lige šampiona za mlade.
Buker je potpisao ugovor sa Ajaksom do leta 2028. godine i to nakon godinu i po dana u škotskom Kvins Parku koji je umalo uspeo da se iz trećeg ranga plasira u tamošnju Premijer ligu za to vreme.
Interesantno, Bukera je Van Gal predložio i Fudbalskom savezu Holandije, međutim do saradnje dve strane nije došlo.
Možda je Ajaks ovime re

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.