Postignut dogovor o formiranju Balkanske lige

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2011, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor o formiranju Balkanske lige

Predstavnici nekoliko fudbalskih klubova dogovorili su u utorak u Sofiji sporazum o formiranju Balkanske lige (EEFL)!

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić izjavio je da će se formiranjem EEFL dobiti takmičenje kvalitetnije od onog u kojem bi učestvovali klubovi iz bivše Jugoslavije.

"Nema dileme da bi ovo takmičenje bilo kvalitetnije od SFRJ lige. Cilj nam je da učestvujemo u svim takmičenjima, pre svega Ligi šampiona ili Ligi Evrope, ali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << došli do toga da evropska takmičenja postaju nalik NBA ligi. Unapred se zna većina učesnika, kao i timovi koji se bore za trofej. Želeli smo alernativno takmičenje, koje će svima koji nemaju 100 miliona evra, omogućiti da i na proleće igraju u međunarodnim okvirima", ocenio je Lukić.

Pored Zvezde, poziv za sastanak od srpskih klubova dobili su Partizan, Vojvodina, OFK Beograd i Rad, ali se niko nije pojavio.

"Ne želimo nikome da namećemo ideje, ali se nadamo da će uvideti da je u pitanju prava stvar".

Generalni sekretar crveno-belih Đorđe Stefanović izjavio je da će projekat EEFL pred UEFA kada budem potpuno spreman projekat, a novi sastanak zakazan je za 15. decembar u Bukureštu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.