Poštaru Kup četvrti put uzastopno

Izvor: Politika, 09.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poštaru Kup četvrti put uzastopno

Poštar 064 – Dinamo Azotara 3:1 (25:19, 25:15, 23:25, 25:20). – Uzbuđenje samo u trećem setu

I četvrtu godinu uzastopno odbojkašice Poštara 064 čuvaće pehar pobednika Kupa države. Sjajan niz trofeja prvak Srbije je nastavio sinoć na svom terenu savladavši u finalu Dinamo Azotara iz Pančeva sa 3:1 (25:19, 25:15, 23:25, 25:20).

Iako je Poštar navikao navijače na trofeje poslednjih godina, ovo je za mnoge igračice u timu, koje su došle ove sezone, prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iskustvo tog tipa pa znatno dobija na težini pehar, koji je kapitenu Poštara 064 uručio potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Nenad Golijanin.

Čini se da su Beograđanke predvođene našim najtrofejnijim trenerom Darkom Zakočem prebrodile glavnu buru u polufinalu prethodnog dana savladavši Crvenu zvezdu. U borbi za trofej su imale neiskusnog protivnika koji je postigao najbolji rezultat u istoriji kluba već plasmanom u finale. Pančevkama su izgleda drhtale ruke u prva dva seta. Sa mnogo grešaka osokolile su domaćina koji je lako poveo sa 2:0. Ni stalne promene dizača nisu stabilizovale tim Dinama. S druge strane napad Poštara je bio precizan i raznovrstan.

– Znalo se da smo favoriti u ovom meču. Tri puta smo u prvenstvu pobeđivali Dinamo, ali smatram da nam je ovo jedna od lošijih partija protiv njih, – kazao je Zakoč. – Dinamo nam je olakšao u prva dva seta zbog svojih grešaka. U trećem je pokazao da je dostojan protivnik u finalu, ali smo mi u četvrtom vratili dobar servis i uspeli. Imam mnogo medalja, ali ova svakako pripada samo mojim igračicama koje su pokazale veliko srce.

Tenzija se na utakmici digla tek u trećem setu. Dočekali su svojih pet minuta i dvadesetak grlatih navijača Dinama, koji su do kraja meča zdušno bodrili svoj tim. Poeni su bili dugi, za uživanje, a kako teške lopte su u pojedinim trenucima „pohvatali” poljari nije ni čudo što je jedan od njih Silvija Radović na kraju osvojila i nagradu za najboljeg igrača finalnog turnira Kupa. Dinamo je vodio sve do drugog tehničkog tajm-auta. Sa tri uzastopna poena (dva u kontri Majstorovićeve) Poštar je izjednačio na 16:16. U igri nerava, poen za poen, domaćin je došao na korak do ubedljive pobede asom Durakovićeve – 23:22. Tada su skočili domaći navijači i započeli slavlje. Nisu se Pančevke dale. I pored šoka koji su proživljavale, priredile su šok publici kontranapadom Crnčevićeve – 24:23. Potom još jedan šok, greška Poštara u napadu, Majstorovićeva je poslala loptu u aut i slavlje je bilo odloženo. Ipak, za kratko, pošto je četvrti set ličio na prva dva.

– Morali smo da igramo mnogo hrabrije i bolje. Nedopustivo je što smo napravili 16 servis grešaka. Samo u trećem setu smo pokazali kako možemo da igramo. Nismo imali snage za više u četvrtom. Ipak, ne zameram ništa mojim igračicama koje su se borile pod velikim pritiskom, jer je samo za par njih ovo prvi finale u karijeri, – objasnio je trener Dinama Milorad Kijac.

DVORANA: Sport eko. GLEDALACA: 1.300. SUDIJE: Bjelićeva i Zotovićeva (Beograd).

POŠTAR 064: Veljković 9, Duraković 21, Pucarević, Petrović 6, Majstorović 16, Pantović, Popović, Šiljković, Nenova 6, Pavlović, Bursać 13, Zlatić. TRENER: Zakoč.

DINAMO AZOTARA: Možgon, Lečić 1, Janković 3, Kosorić, Grbić, Ršumović 18, Crnčević 11, Šmigić 1, Marković, Rašić 8, Puzović 5, Vulović 10. TRENER: Kijac.

-----------------------------------------------

Popovićeva najbolji igrač

Silvija Popović, poljar Poštara 064, najbolji je igrač finalnog turnira Kupa Srbije za odbojkašice. Jasna Majstorović iz Poštara 064 je proglašena za najboljeg primača, Milena Rašić iz Dinama Azotare je najbolji bloker, a prvi dizač turnira je Dijana Nenova iz Poštara.

V. Petković

[objavljeno: 10/03/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.