Poslednji voz za „Elf“

Izvor: Glas javnosti, 16.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji voz za „Elf“

Austrija i Nemačka večerašnjim duelom u Beču rešiće pitanje drugog četvrtfinaliste iz grupe „B“. Da bi zauzeli mesto pored Hrvata, među osam najboljih reprezentacija na Evropskom prvenstvu, Austrijancima „igra“ jedino pobeda, dok Nemcima odgovara i remi u slučaju da Poljska ne savlada Hrvatsku s više od dva gola razlike.

Posle iznenađujućeg poraza od čete Slavena Bilića, samopouzdanje u redovima „pancera“ znatno je opalo. Uoči početka turnira izabranici Joakima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Leva kotirali su se kao najozbiljniji kandidat za osvajanje trona, ali su bledom partijom u meču sa Hrvatskom izgubili poverenje mnogih. Da bi što pre prebrodili krizu, igrači su organizovali sastanak bez „nadležnih“.

- Nije to bio skup od presudnog značaja, ali sigurno da je igračima lakše da se otvore i kažu sve što imaju bez prisustva trenera. Važno je da smo bili iskreni i samokritički nastrojeni. Svesni smo da još nismo pokazali pun potencijal koji poseduje ovaj tim i rešeni smo da večeras pružimo maksimum - poručio je kapiten Mihael Balak.

Činjenica je da će selektor Lev „promešati karte“ kada je u pitanju sastav „Elfa“, ali ne mora da brine za nastup Lukasa Podolskog, trostrukog strelca i jedinog igrača koji je na tekućem EP postizao golove u dresu Nemačke.

- Potrebna je stopostotna koncentracija svih igrača. Protiv Hrvatske nismo pokazali „pravo lice“ i sigurno je da će biti promena - otkrio je nemački stručnjak.

Selektor Austrije Jozef Hikersberger kao igrač je učestvovao u jedinoj pobedi te zemlje protiv Nemačke (1978. godine), ali uoči današnjeg meča nije veliki optimista.

- Teško mi je da se setim kada su Nemci poslednji put izgubili dve utakmice u nizu - realan je Hikersberger.

Ukoliko Austrija i Poljska slave večeras, četvrtfinalistu će odlučiti bolji koeficijent uspešnosti u kvalifikacijama za SP 2006. i EP 2008, koji je na strani Poljaka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.