Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 13:54

Poslednji veliki derbi Primere

Barselona dočekuje Atletiko Madrid i nema pravo na kiks

Večna bitka za španski krunu, između "suverenista" iz Madrida i "autonomaša" iz Barselone nije zaobišla i ovu, nadasve posebnu sezonu. Zasad je Real u prednosti, mnogi kažu zahvaljujući sudijama, ali ima još da se igra do kraja, te Barsa ne odustaje.

Pred njom je sada verovatno i najstrmiji stepenik ka vrhu, Atletiko Madrid koji joj stiže večeras na noge u okviru 33. kola Primere. Biće to poslednji derbi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tekuće sezone, a povrh toga Blaugrana ne sme da dozvoli da ponovo izgubi bodove, jer u slučaju još jednog posrnuća Kraljevićima bi se otvorio autoput ka tituli.

Glavna razlika između ova dva kluba trenutno je atmosfera u timu. I dok se u Atletiku dobro zna da trener Dijego Simeone vedri i oblači, u Barsi je na sceni pobuna protiv srtučnog štaba koju predvode Lionel Mesi i Ivan Rakitić. Loša atmosfera naravno utiče i na rezultate, te je Selta u prethodnoj rundi otkinula bod favoritu.

Neuspeh u Vigu označio je i predaju prvog mesta, odnosno pokazao da kormilar Kike Setjen polako, ali sigurno, gubi uticaj u svlačionici. Stručni štab vodio je bitku tokom meča na Balaidosu da objasni svojim pulenima šta se od njih traži, ali ponašanje prvotimaca Barse najbolje ilustruje podizanje obrva. Prva violina kluba, Lionel Mesi viđen je u subotu kako ignoriše pomoćnog trenera Edera Sarabiju, dok su komentari Luisa Suareza posle toga nagovestili da Urugvajac oseća nezadovoljstvo prema trenerima.

Napetost između šefa struke i igrača stvara ozbiljne sumnje u Setjenovu budućnost. Imena Ćavija Ernandeza i Ćavija Garsije Pimijenta već se nalaze na stolu kao mogući naslednici u Barseloni. U međuvremenu, Setjen će biti bez povređenih Frenkija de Jonga i Usmane Dembelea protiv Atletika, ali Serhio Buskets i Serđi Roberto su ponovo dostupni. Šef Barselone neće rotirati sastav, jer bi upravo dvoboj sa Jorgandžijama mogao da bude krucijalan u šampionskoj trci, stoga će izvesti najjači mogući tim protiv Diega Simeonea.

Dok se problemi u Barseloni gomilaju, Atletiko je dobio novi pozitivan impuls od nastavka sezone. Rohiblankosi su se tokom pet utakmica popeli od šestog do trećeg mesta na tabeli, od kojih su poslednje četiri utakmice rešili u svoju korist. Posle teške prelazne godine posle odlaska nekoliko ključnih igrača, uključujući Antoana Grizmana u Barselonu, madridski sastav je u najboljoj formi. Međutim, Atletikov učinak na Kamp Nouu je dokumentovan. Simeone još nije pobedio u Barseloni u ligi, uprkos tome što je dva puta izbacio Blaugranu iz Lige šampiona i osvojio titulu prvaka Španije na tom stadionu.

Barsa na Kamp Nou u Primeri nije poražena na poslednjih 28 utakmica, a na poslednje četiri je pride uspela da sačuva mrežu. Simeone ima kadrovskih problema, pre svega zbog kažnjenih Stefana Savića i Kokea.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

19.30: (3,05) Majorka (3,05) Selta (2,50)

21.00: (4,20) Leganes (3,35) Sevilja (1,95)

22.00: (1,90) Barselona (3,45) Atletiko Madrid (4,20)

Sreda

19.30: (2,45) Alaves (2,95) Granada (3,30)

19.30: (2,65) Valensija (3,00) Bilbao (2,90)

22.00: (2,70) Betis (3,30) Viljareal (2,60)

22.00: (2,55) Valjadolid (3,10) Levante (2,90)

Četvrtak

19.30: (2,40) Eibar (3,10) Osasuna (3,20)

19.30: (1,90) Sosijedad (3,40) Espanjol (4,30)

22.00: (1,38) Real Madrid (4,70) Hetafe (8,50)

*** kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.