Poslednji sati prelaznog roka: Velbek prešao u Arsenal, Negredo u Valensiju, Ben Arfa u Hal...

Izvor: Sportal.rs, 02.Sep.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji sati prelaznog roka: Velbek prešao u Arsenal, Negredo u Valensiju, Ben Arfa u Hal...

U noći između ponedeljka i utorka završen je letnji prelazni rok u Evropi, a nekim klubovima je "progledano kroz prste" i dato još nekoliko sati da realizuju transfere željenih igrača. Finiš letnje pijace obeležio je prelazak Denija Velbeka u Arsenal, Alvara Negreda u Valensiju, Hatema Ben Arfe u Hal... U nastavku teksta možete pročitati koji su još transferi obeležili poslednje sate prelaznog roka.

Doskorašnji napadač Mančester junajteda Deni Velbek prešao je u redove >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Arsenala za sumu od 20 miliona evra. Engleski reprezentativac obavezao se "tobdžijama" na pet godina. Arsen Venger je tako pronašao zamenu za povređenog Žirua, pošto je ostao bez Radamela Falkaoa koji je pojačao Mančester junajted. Za Velbeka je bio zainteresovan i Totenhem, ali je tim iz crveno-bele strane Londona bio konkretniji.

Napadač Mančester sitija Alvaro Negredo provešće sledećih godinu dana na pozajmici u Valensiji, s tim što "slepi miševi", kako pišu engleski mediji, imaju obavezu da otkupe njegov ugovor na kraju sezone. "Građani" će od celokupnog transfera inkasirati 30 miliona evra. Na jednogodišnju pozajmicu će i defanzivac Majka Ričards, koji će narednih 12 meseci nositi dres Fiorentine. "Ljubičasti" su za Ričardsa izdvojili četiri i po miliona evra, a ukoliko žele da ga zadrže na duži period, moraće da doplate još šest miliona evropskih novčanica.

Vezni fudbaler Njukasla Hatem Ben Arfa prešao je u Hal na jednogodišnju pozajmicu. Podsetimo, Francuz je dolazio u sukob sa menadžerom "svraka" Alanom Pardjuom koji je optuživao fudbalera za nedostatak profesionalizma. I doskorašnji napadač Sautemptona Gaston Ramirez pojačao je "tigrove" u koje dolazi na jednogodišnju pozajmicu. Trajni ugovor sa Halom potpisao je bivši igrač sredine terena Vest Hema Mohamed Dijame.

Krilni napadač Liverpula Usama Asaidi prešao je za milion evra u Stouk, gde će i sledeću sezonu provesti na pozajmici.

Sanderlend je doveo dva nova pojačanja. Defanzivac Liverpula Sebastijan Koates i krilo Intera Rikardo Alvarez igraće sledećih godinu dana za "crne mačke". Ukoliko uprava Sanderlenda želi da zadrži Argentinca na duže staze, moraće da izdvoji oko 11 miliona evra.

Vezni fudbaler Morgan Amalfitano prešao je iz Marseja u Vest Hem za milion evra. Francuz se obavezao svom novom klubu na tri godine.

Monpelje je ostao bez Bendžamina Stambulija koji je prešao u Totenhem za šest miliona evra.

Levi bek Đamel Mesbah pristigao je iz Parme u Sampdoriju. Sa druge strane, tim iz Đenove je poslao veznog fudbalera Hosea Kampanju na pozajmicu u Porto i doveo iz Zenita talentovanog crnogorskog napadača Luku Đorđevića.

Doskorašnji napadač Metalista iz Harkova Alehandro Gomez prešao je u Atalantu, sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

Milan je ozvaničio saradnju sa ofanzivnim vezistom Đakomom Bonaventurom koji u redove "rosonera" prelazi za sedam miliona evra. Italijan se obavezao timu sa "San Sira" na čak pet godina.

Roma je dovela centralnog beka Njukasla Mapua Janga-Mbivu na jednogodišnju pozajmicu za milion evra. "Vučica" će morati da izdvoji oko sedam miliona evra da bi trajno zadržala francuskog defanzivca.

Ono što se spekulisalo, dobilo je potvrdu takođe u poslednjim satima prelaznog roka, koji je u Italiji završen u 21 sat. Doskorašnji napadač Parme Amauri prešao je u Torino. Finansijski detalji transfera nisu objavljeni.

(Tekst: Nemanja Banović, foto: Beta/AP/Kirsty Wigglesworth)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.