Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 17:59

Poslednji čin lude serije: Sve oči uprte ka Embidu i Jangu, čeka se Bogdanović

Hoće li u finale konferencije s Milvokijem Filadelfija ili Atlanta?

Poslednji čin ludog polufinala Istočne konferencije između Filadelfije i Atlante pisaće se u noći između nedelje i ponedeljka u Vels Fargo Centru (TV Arenasport, 02.00).

02.00: (1,40) Filadelfija (14,0) Atlanta (3,35)

Na Istoku je u polufinalima definitivno bilo interesantnije i neizvesnije nego na Zapadu. Milvoki je u sudaru divova dobio Bruklin, Filadelfija ima šansu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da konačno zatvori seriju i uradi praktično ono što nije u četvrtoj utakmici kada je vodila 18, odnosno petoj sa 18 razlike, ali je Atlanta potvrdila status ekipe koju ni pored svih povreda niko ne sme unapred da otpiše. Tako je i večeras kada su sve oči uprte ka Treju Jangu na jednoj, odnosno Džoela Embida na drugoj strani, dok se i dalje čeka razrešenje statusa Bogdana Bogdanovića. Trener Hoksa Nejt Mekmilan potvrdio je da Bogdanova povreda desnog kolena nema veze s onom koju je doživeo u ranijoj fazi sezone, ali i da se srpski šuter nalazi na terapijama pa je njegovo učešće u najvažnijoj utakmici upitnom.

Atlanta je već “tanka“ na spoljnim pozicijama zbog ranijih povreda Kema Rediša i Deandrea Hantera, a s potencijalnim izostankom Bogdanovića Jangu bi jedina podrška bili Lu Vilijams, Solomon Hil i Toni Snel. Vilijams je imao nekoliko velikih pogodaka u onom preokretu u petoj utakmici, ali ga u odbrani praktično nema, dok Hil i Snel nisu toliko produktivni u napadu. Ako Bogdanović ne bude igrao, šansu će verovatno dobiti Kris Dan koji je najveći deo godine proveo u oporavku od operacije kolena. Kako je odigrao samo 45 minuta u ligaškom delu sezone, te samo tri u plej-ofu, od momka koji se smatra vrhunskim defanzivnim potencijalom ne treba očekivati previše.

Džoel Embid se nalazi pred najvećim izazovom dosadašnje karijere. Dosad je lako izlazio na kraj s Klintom Kapelom, koji se smatra jednim od boljih odbrambenih igrača u reketu, odlično se snalazio na udvajanja Hoksa, a pokazalo se da je saradnja sa Setom Karijem prava stvar za Seventisikserse, čak i previše za Atlantinu odbranu. To je posebno važno jer Fila i dalje nije dobila previše u napadu od Bena Simonsa. Prema naprednim statistikama, od 19 igrača koji su imali bar 10 pokušaja iz igre, Simons se rangira kao poslednji po broju upućenih šuteva po posedu lopte u napadačkoj polovini. Jasno je svima da Filadelfija može da dobije mnogo više od reprezentativca Australije, jer i te kako može da ponudi više. U Fili se očekuje da nivo iz šestog meča zadrži Tobajas Heris. Njegova 24 poena (9/20 iz igre), dala su krila Seventisikersima, iako je na početku imao određenih problema. Uspeo je da se iščupa i postane jedan od najkorisnijih igrača tima čime je obezbedio sedmi meč.

Kada je u pitanju Atlanta, svi se pitaju – ima li u Treju Jangu snage za još jednu veliku rolu? Zajedno sa Kapelom je pravio čuda u napadu i tako koristio nonšalantnost Filine odbrane, ali se mučio kada ga čuva Simons jer je statistički u ovoj seriji postizao manje od jednog poena po posedu. Hoksima će večeras biti potrebno čudo, ali pre svega da šuteri budu na gornjoj granici mogućnosti, zbog toga svi čekaju da čuju u kakvom je statusu Bogdanović. Iako je imao svojih problema u poslednje dve utakmice, srpski as je navikao da pokaže najviše u kritičnim situacijama, zbog toga Atlanta neće biti ista bez njega.

Siksersi su već nekoliko godina u čuvenom Procesu, dok je Atlanta već premašila očekivanja plasmanom u drugu rundu plej-ofa. Sada da vidimo ko ima više šlifa da izađe na crtu Baksima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.