Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 14:22

Poslednje kolo i prasak u Malmeu: Očigledni favorit i neočekivani izazivač

Švedska 1: Plavi sa Eleda stadiona brane krunu i imaju sve u svojim rukama, AIK se nada porazu Birmančevićevog tima kako bi ga zamenio na pijedestalu

Došlo je vreme za svođenje računa u Švedskoj. Finalna runda, kao i obično u ovoj skandinavskoj zemlji, donosi uzbudljivu borbu za krunisanje. U glavnim ulogama su aktuelni branilac trona i (ne)očekivani izazivač. Malme vodi kolo, AIK ima šansu da ga ugrozi. Još 90 minuta do odluke kome ide pehar prvaka.

Malme >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je već u ponedeljak bio blizu da postane šampion Švedske. AIK je gostovao Elfsborgu i ima zaostatak 2:1 na poluvremenu. Međutim, tim iz Solne se pregrupisao i sa tri pogotka u nastavku slavio pobedu i zadržao san o tituli. Da bi do nje došao, AIK sada mora da pobedi Sirijus na Frends Areni, kao i da u isto vreme Malme izgubi od Halmstada. Takav scenario nije nemoguć, ali realniji je onaj po kome pehar ostaje u vlasništvu Plavih. Pride, Malme ima za deset golova bolju gol-razliku, te bi ga i remi ostavio na prvom mestu, pošto bi AIK u tom slučaju morao da slavi sa čak 11:0.

15.00: (1,40) Malme (4,50) Halmstad (8,50)

Vreme je za odluku. Poslednjih nekoliko dana sam bio u Skaneu i može se reći da je finalna bitka Alsvenskana vruća. Halmstad svakako ima za šta da se bori, jer još nije osigurao opstanak i neće predati meč Malmeu bez borbe. Gost je stacioniran na 13. mestu, sa istim brojem bodova i boljom gol-razlikom od Degerforsa koji je na poziciji koja vodi u baraž za preživljavanje, Estersund i Erebro su odavno prežaljeni i preseliće se u Superetan.

Jedan od aduta Halmstada na Eleda stadionu je odbrana, druga najbolja u ligi. Iako visi za opstanak jedino je AIK primio manje golova od plavo-crnih Magnusa Haglunda. Halmstad je dakle pod pritiskom, tim pre što direktan konkurent za opstanak Degerfors gostuje fenjerašu Estersundu koji "ne može da se sastavi".

Malme će, ako uspe da odbrani "zlato" u prvenstvu Švedske iz prošle godine, da ponovi učinak iz 2014. kada je stigao do grupnih utakmica u Evropi i ostao na nacionalnom tronu. Uprkos finansijskoj lagodnosti i jakom sastavu, Plavi su poslednjih godina osvajali titule 2016, 2017. i 2020. kada nisu igrali u Evropi.

Jon Dal Tomason ima priliku da značajno pojača trenerski CV. Nekim igračima je to poslednja utakmica za klub. Anel Ahmedhodžić, Franc Brorson, Bonke Inosent, Antonio Čolak i naposletku srpski reprezentativac Veljko Birmančević samo su neki od onih koji će možda da naplate dobre partije i presele se u poznatije evropske ekipe, ali imaju želju da osvoje titulu.

15.00: (1,22) AIK (6,25) Sirijus (14,0)

Bilo je, prema švedskim medijima, mnogo prigovaranja da je ovo bio najgori Alsvenskan u mnogo godina i da nijedan tim ne zaslužuje zvanje šampiona. Naravno, to je bila prilika za klubove poput Jurgordena, Elfsborga, AIK-a i Hamarbija da iskoriste situaciju kada je Malme izborio mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, sa mnogo povreda i izgubljenih bodova posle duela u kontinentalnoj eliti. Ipak, drama je dobra, a pobednik posle 30 kola uvek je dostojan titule.

Bila bi senzacija ako Malme izgubi od Halmstada, ali AIK mora da se pobrine da uradi svoj deo posla ako dođe do "praska" na Eleda stadionu. Po mogućstvu rani gol ekipe iz Solne možda bi mogao da izvrši pritisak na Plave.

ŠVEDSKA 1 - POSLEDNJE 30. KOLO

Subota

15.00: (1,22) AIK (6,25) Sirijus (14,0)

15.00: (5,10) Heken (3,70) Jurgorden (1,70)

15.00: (1,70) Hamarbi (3,90) Kalmar (4,80)

15.00: (1,40) Malme (4,50) Halmstad (8,50)

15.00: (2,15) Norćeping (3,45) Geteborg (3,35)

15.00: (7,00) Erebro (4,50) Elfsborg (1,45)

15.00: (10,0) Estersund (5,50) Degerfors (1,30)

15.00: (3,00) Varberg (3,20) Mjilbi (2,45)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.