Posle osam godina Mesi više nije najbolji fudbaler Argentine!

Izvor: Sportal.rs, 18.Dec.2014, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle osam godina Mesi više nije najbolji fudbaler Argentine!

Od 2005. godine, kada je prvi put proglašen za najboljeg argentinskog fudbalera, Lionel Mesi je svake godine osvajao to priznanje.

Svaki put - do sada!

Pojavio se i neko ko je bolji od slavnog asa Barselone, barem tako misle objektivni argentinski novinari koji su u tradicionalnom glasanju dodelili najviše glasova igraču Mančester junajteda Anhelu Di Mariji, a ne Mesiju iz nekog samo njima znanog razloga, prenose strani mediji.

Ako se pogleda statistika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Mesi je daleko iza sebe ostavio sve sunarodnike zaključno sa Di Marijom, koji je imao sjajnu sezonu u Realu, u dresu reprezentacije i u Mančesteru, ali sve što je on uradio teško da može da bude i pola od onog što je uradio Mesi.

Statistika kaže da je Di Marija ove godine na 42 utakmice postigao 7 golova i zabeležio 25 asistencija, a da je Mesi na 65 mečeva postigao 56 golova i upisao 21 asistenciju. Dakle, nameće se poptuno logično pitanje, na osnovu kojih kriterijuma je igrač Junajteda osvojio laskavo individualno prizanje pre legende Barse, koji je, uzgred, ove godine postao i najbolji strelac španske lige svih vremena i bio proglašen za najboljeg igrača Mundijala?!

Izabran je i najbolji fudbaler koji igra u argentinskom prvenstvu, to je Lukas Prato iz Velez Sarsfilda.

(Foto: Beta/AP/Daniel Ochoa de Olza)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Di Marija smijenio Mesija

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014

BUENOS AJRES - Fudbalski reprezentativac Argentine i igrač Mančester Junajted Anhel Di Marija izabran je za najboljeg fudbalera svoje zemlje i tako okočao sedmogodišnju dominaciju reprezentativnog kolege i zvijezde Barselone Lionela Mesija, prenosi Anadolu Agency (AA)...Argentinski mediji javljaju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Najbolji fudbaler Argentine je... Anhel di Marija!

Izvor: RTS, 18.Dec.2014

Posle sedam godina, Lionel Mesi nije najbolji fudbaler Argentine – to priznanje ove godine, čini se sasvim zasluženo, pripalo je fudbaleru Mančester Junajteda Anhelu di Mariji...Lionel Mesi više nije najbolji argentinski fudbaler, već je laureat za 2014. godinu krilni napadač Junajteda Anhel...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.